základní skupiny - skupina C, 2. kolo
28.09.2017 21:05 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

SC Braga - Istanbul Başakşehir 2:1

Hráči portugalské Bragy dokázali zvítězit i ve svém druhém utkání základní skupiny EL a i tentokráte měli proti sobě hodně těžkého protivníka. Nejprve vyhráli na půdě Hoffenheimu po výsledku 2:1, stejným poměrem teď zdolali tureckého soupeře Istanbul Başakşehir, přičemž vítěznou trefu vsítili až v předposlední minutě. V tabulce jsou na první pozici se šesti body, turecký favorit je až třetí s jediným bodem na kontě.

V úvodní dvacetiminutovce oba výběry spíše zkoušely co čekat od protivníka, poté se rozjel ofenzivní koncert. První střelu na branku vyslal přesně ve 20. minutě hostující Višća, který nemířil přesně. Vzápětí si na druhé straně po hezké přízemní kombinaci na jeden dotek naběhl do předbrankového prostoru Koka a ve skluzu mířil jen o několik decimetrů vedle pravé tyče. Portugalský tým se dostal do vedení ve 26. minutě.

Po rychlé akci to výborně udělal João Carlos, jenž dokázal poslat kolmici za obranu na kopčaku Koky. Ten v jasné pozici nezaváhal a z deseti metrů zamířil ve skluzu přesně k levé konstrukci, brankář Babacan byl bez šance na úspěch. Turecký celek však bleskově odpověděl, už za dvě minuty bylo srovnáno. K přímému volnému kopu z dvaadvaceti metrů se postavil Emre Belözoğlu a jeho nádherný technický pokus se odrazil od břevna do sítě.

Do konce prvního dějství měli mírný tlak domácí. Nejprve ve 39. minutě střílel Paulinho po nepřesnostech hostů ve středu hřiště a levou tyč těsně minul, pak se na levé straně šestnáctky výborně uvolnil Carlos a bližší konstrukci netrefil z mírného úhlu o několik decimetrů. Obrázek hry se nezměnil ani po přestávce. V 51. minutě netrefil Koka balón před odkrytou brankou jen o milimetry, po hodině hry stejný hráč mířil zblízka z voleje mimo tři tyče.

Hosté z ničeho nic zahrozili v polovině druhé půle. Po dalekonosné ráně se vytáhnul gólman Matheus, dorážející Erdinc již neměl přesnou mušku. Zajímavý byl závěr zápasu. V 88. minutě se mohl stát hrdinou istanbulského klubu Višća, jenž minul domácí svatyni, z následného protiútoku se prosadila Braga. Rozhodující gól vstřelil Fransérgio, když po centru Raúla hlavičkoval z hranice brankového území ke vzdálenější tyči mimo dosah Babacana.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele