základní skupiny - skupina K, 4. kolo
02.11.2017 21:05 CET
0 : 2
(0:1)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - SV Zulte Waregem 0:2

Belgický Waregem zvládl odvetu na půdě nizozemského Arnhemu a díky vítězství 2:0 přiživil své naděje na postup do jarní fáze. Zásluhou premiérové výhry v základní skupině je v tabulce na třetí pozici se čtyřmi body a za druhým Nice zaostává o body dva. Přitom od 22. minuty hrál v oslabení, soupeř ho v tomto ohledu dohnal krátce po změně stran. Vitesse má po čtyřech odehraných kolech na kontě jediný bod a k postupu tedy hodně daleko.

Pokud chce myslet na jarní fázi EL, tak musí ve dvou zbývajících zápasech proti vysoce favorizovanému francouzskému klubu i italskému Laziu zvítězit a ani tato bilance mu vůbec nemusí stačit. Belgický klub měl skvělý vstup do utkání a do vedení se dostal již po necelých třech minutách. Po rohovém kopu z pravé strany od Kingsleyho Madua hlavičkoval v levém rohu brankového území Marvin Baudry a i s přispěním teče jednoho z bránících hráčů rozvlnil síť.

Waregem mohl navýšit své vedení v 10. minutě, kdy se k přímému volnému kopu ze střední vzdálenosti postavil Onur Kaya a orazítkoval pravou konstrukci. Zulte si lehce zkomplikoval situaci v polovině první půle. Za bezohledné vražení byl žlutou kartou potrestán Madu, a protože první obdržel v 16. minutě za úmyslné hraní rukou, tak se Nigerijec předčasně pakoval do sprch. Arnhem mohl zužitkovat početní výhodu ve 27. minutě.

Z pravého křídla vypálil velmi tvrdě Rashica a brankář Bostyn se musel vytáhnout s parádním zákrokem. Ještě do větší šance se o čtyři minuty později probojoval Mount, jenž se opřel do míče ze čtrnácti metrů a svým technickým pokusem orazítkoval horní tyčku, balón pak skončil v náručí Bostyna. Tři minuty před přestávkou se chvěla konstrukce branky potřetí, po rohovém kopu Alexandra Büttnera z levé strany rozezvonil břevno nabíhající Rashica.

Síly na trávníku se vyrovnali v 52. minutě, kdy Büttner zasáhl loktem do obličeje Coopmana a taktéž po druhé žluté kartě odešel velmi brzy do kabin. Vitesse dokázalo skórovat o čtyři minuty později, když se prosadil Bruns, ovšem gól nemohl být uznán kvůli těsnému ofsajdovému postavení. Hosté pojistili své vedení zhruba dvacet minut před koncem. Skóre uzavřel Kaya, jenž po zpětné nahrávce od Coopmana zamířil z dvaadvaceti metrů přímo k levé tyči, gólman Pasveer se naprázdno proletěl vzduchem. V 72. minutě neuznali rozhodčí druhý gól pro Vitesse po faulu Brunse na střídajícího Hamalainena a výsledek se tak neměnil.

Autor: Viktor Sandev / vitesse.nl, uefa.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
EverlastD

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele