základní skupiny - skupina L, 2. kolo
28.09.2017 19:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Rosenborg BK - Vardar Skopje 3:1

Oba celky splnily prvotní cíl, a to v Evropské lize konečně zaznamenat vstřelenou branku, určitě spokojenější byl pak Rosenborg, jenž před vlastními fanoušky skolil novice soutěže Vardar. Nejprve skórovala největší hvězda domácích Nicklas Bendtner, trefili se i Anders Konradsen a Vegar Eggen Hedenstad, hosté následně snížili už jen Alvesem.

Vstup do Evropské ligy se ani jednomu z mužstev vůbec nevydařil. Zatímco Rosenborg prohrál o čtyři branky v San Sebastiánu, Vardar inkasoval při premiéře búra od Zenitu. Především domácí by na rozdíl od svého protivníka, jenž na evropském poli sbírá hlavně zkušenosti, chtěli překvapit a postoupit, a tuhle vzpruhu tak nutně potřebovali.

Makedonský nováček vstoupil do střetnutí odvážně a klidně se po třech minutách hry mohl ujmout vedení. Blaževski vyslal zhruba z dvaceti metrů pořádně jedovatý pokus, jemuž chyběl kousek, aby skončil v síti, leč narazil jen do tyčky. V 16. minutě Vardar založil rychlý brejk, ovšem Nikolov poté selhal v koncovce a mířil hodně nad.

Jenže ve 23. minutě byl se sympaticky hrajícím Vardarem amen. Musliu v pokutovém území nešetrně srazil na zem pronikajícího Bendtnera, bulharský sudí Kabakov nařídil penaltu, a tu sám faulovaný proměnil, ačkoli brankář Gačevski správně vystihl směr. Od té chvíle se Rosenborg uklidnil a soupeře do větších příležitostí nepouštěl.

Něco zajímavého se začalo následně dít až ve druhém poločase. Vyrovnat mohl ze slušné pozice v 51. minutě Barseghjan, nicméně gólmana Andrého Hansena nepřekonal. V 56. minutě pak trondheimský tým navýšil svůj náskok. Za vápnem parádně napřáhl Konradsen a jeho nechytatelná dělovka skončila pod břevnem.

V 68. minutě Rosenborg tři body pojistil. A udělal to ve velkém stylu. Bendtner nečekanou a hlavně přesnou patičkou uvolnil ve vápně Hedenstada, jenž z blízkosti Gačevskiho snadno překonal. Hosté v nastavení zaznamenali alespoň čestný úspěch a snížili. Alves líbezným a elegantním lobem nachytal na švestkách vyběhnuvšího Andrého Hansena.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
EverlastD

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Hiko

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele