základní skupiny - skupina I, 4. kolo
02.11.2017 21:05 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Red Bull Salzburg - Konyaspor 0:0

Konyasporu se povedlo pozastavit domácího lídra a Red Bull Salzburg si doma nechává jen bod. To je pro hosty naopak velmi cenný výsledek, neboť za pomoci Vitórie mají stále šanci na postup! Klíčem k dnešní remíze byla především dobrá obrana, která vydržela několik ošemetných situací.

Salzburg byl doma jasným favoritem a naopak hostům se nedávaly téměř žádné šance na to, že by dokázali alespoň neprohrát. Přeci jen se domácí opírají o sehrané ofenzivní trio Beriša, Gulbrandsen a Dabbur, takže hosté měli plné ruce práce s tím, aby je zastavili. Navíc se hostům nijak zvláště v poslední době nedařilo. Přesto dokázali příjemně překvapit.

Ve 12. minutě jsme se dočkali první zajímavé šance utkání. Po centru z levé strany nasměroval míč do brány Duje Ćaleta-Car, ale balón ještě tečoval Munas Dabbur. A to neměl dělat, protože stál v ofsajdu, což sudímu Mazzolenimu neušlo. První branka utkání tudíž neplatila. Jinak to byla taková hodně nevýrazná podívaná a mnohokrát hráči ztráceli míč při kombinacích na oko jednoduchých.

Domácí Rakušané sice dominovali a míč soupeři půjčovali jen málokdy, ale k ničemu jim to nebylo. Po půlhodině Hannes Wolf prověřil brankáře Kirinitilna střelou z dálky, ale ta neměla razanci. Krátce před koncem první půle se domácím naskytla šance zahrávat standardní situaci. Amadou Haidara se postavil k míči a odhodlal se ke střele přibližně z pětadvaceti metrů, ovšem míč se stočil na druhou stranu a mimo bránu.

Když už se blížil konec prvního poločasu, do vápna se prodral Nejc Skubic a nebezpečně vypálil. Jeho rána však těsně před poločasem skončila pár centimetrů vedle levé tyče! Rovněž ve druhé půli jsme byli svědky hodně vágní atmosféry v ochozech a mnoha faulů či zákroků za hranou na hrací ploše. Deset minut poté pálil opět Haidara, který pořádně protáhl brankáře Kirinitilna.

Hannes Wolf se o pár okamžiků později hnal do velké šance, jenže těsně před střelou si nechal utéct míč, takže z toho nic nebyl. A následně byl střídán. Obrana Konyasporu se pečlivě vyhýbala jakýmkoli chybám a pevně bránila. K hlavičce se o pár minut později dostal kapitán Konyasporu Selim Ay, ale Ay mířil mimo bránu.

Nakonec se hrdinou utkání stal hostující brankář Serkan Kirintili. Turecký veterán vytěsnil střelu před chvilkou střídajícího Xavera Schlagera mimo tři tyče a oslavoval konečnou remízu!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
EverlastD

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele