základní skupiny - skupina E, 5. kolo
23.11.2017 21:05 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Olympique Lyon - Apollon Limassol 4:0

Olympique Lyon doma rozstřílel kyperský Apollon Limassol 4:0 a potvrdil postup do jarních bojů. První místo ve skupině však Les Gones jisté nemají, protože shodný počet bodů má i Atalanta Bergamo. Apollon nesehrál v Lyonu špatnou partii, doplatil ale na neproměňování svých příležitostí.

Lyon se do kyperského soupeře pořádně zakousl už od úvodní minuty a skóre se mohlo měnit takřka okamžitě. Fékir vysunul do tutovky Díaze a ten těsně minul branku. Na druhé straně se do příležitosti dostal nejprve Roberge a Lopes musel jeho střelecký pokus vyrazit na rohový kop a krátce po něm Maglica, který sám na zadní tyči nedokázal usměrnit dlouhý pas.

Už po čtvrthodině hry sáhly oba celky k prvnímu střídání, což se zas tak často nestává. Jestli ale někomu výměna prospěla, byl to domácí Olympique, který začal stupňovat svůj tlak. Přesně po půlhodině hry se Les Gones dostali do vedení a velkou zásluhu na tom měl brankář Vale, který nezkrotil jednoduchý balón a poté, co mu vypadl z náruče, trefil odkrytou branku Mouctar Diakhaby. Jen o dvě minuty později předvedl Lyon rychlý kontr přes celé hřiště, který zakončil přihrávkou Depay a skórující Nabil Fékir. Apollon chtěl ještě do šaten zkorigovat, ale Jakolišovu ránu vyrazil pozorný Lopes.

Domácí svěřenci trenéra Génesia se ve druhém poločase koncentrovali na údržbu výsledku a to se tak trochu nemuselo vyplatit. V 60. minutě měl obrovskou šanci snížit hlavičkující Adrián Sardinero, ale gólman Lopes znovu skvěle zasáhl. O sedm minut později hlavičkoval na druhé straně z podobné pozice Mariano Díaz a Lyon už vedl 3:0.

O vítězství francouzského týmu už nikdo nepochyboval. Lyon navíc v závěru přidal ještě čtvrtý gól. Maolida si skvěle pohrál s hostujícím obráncem a nadvakrát překonal Valeho. Drtivá výhra Les Gones znamená stvrzení postupu do další fáze.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
mstain

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele