základní skupiny - skupina K, 5. kolo
23.11.2017 19:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Nice je dalším postupujícím, Zulte Waregem naopak v Evropské lize končí

Nice splnilo svou povinnost, i podruhé se mu podařilo skolit Zulte Waregem, a to především díky dvěma trefám Maria Balotelliho, a zajistilo si postup do jarní fáze Evropské ligy. Belgický celek potřeboval na jihu Francie neprohrát, aby si ještě udržel naději na zisk aspoň druhé příčky, v posledním kole ale bude bojovat jen o udržení své současné třetí.

Domácím se hrubě nedaří v Ligue 1 a určitě své fanoušky nehodlali zklamat ani na evropské scéně. Skupinu měli rozehranou slušně, a to i přesto, že naposledy dvakrát padli s Laziem, a svou šanci nechtěli za žádnou cenu hodit zbytečně do autu. I když hosté v Evropě čtyřikrát z šesti případů venku vyhráli, tentokráte tahali za kratší konec.

Vstup do utkání se svěřencům kouče Franckyho Duryho opravdu hrubě nevyvedl. Gólman Bostyn byl u míče ve vápně o něco později než pronikající Balotelli, jenž o víkendu proti Caen kvůli karetnímu trestu nenastoupil a byl tedy nyní plný fyzických sil, rozhodčí Banti ukázal na bílý puntík, a nařízenou penaltu proměnil velmi snadno sám faulovaný.

Essevee mohli po čtvrthodině hry vyrovnat. Slušnou individuální akci předvedl Leya, který se na hranici vápna zbavil dvou svých protihráčů, nicméně jeho pokus zablokoval do boční sítě vracející se stoper Le Marchand. Ve 21. minutě následně pálil Hamalainen, i jeho hlavičku ale stačil zablokovat domácí protihráč, tentokráte se jednalo o Souqueta.

Ve 31. minutě naopak Les Aiglons navýšili svoje vedení. Seri chytrou přihrávkou do šestnáctky uvolnil nabíhajícího si Pléu, ten poté přihrál zprava do brankového území, odkud Balotelli pohodlně zacílil do prázdné brány. Kastanos se snažil ve 36. minutě snížit, jenže jeho pokus připraveného a pozorného brankáře Beníteze nepřekvapil.

Po obrátce se Nice jako by především soustředilo na bránění solidního náskoku, párkrát navíc polevilo v koncentraci, a tak se jeho sok propracoval do několika slušných příležitostí. V 57. minutě pálil dvakrát v rychlém sledu Leya, jednou pravačkou a podruhé z dorážky hlavou, avšak výtečně se proti němu činil hbitý Benítez.

Po rohovém kopu Hamalainena se smolně neprosadil ani Baudry a zamířil jen mimo, avšak devět minut před koncem přece došlo ke zdramatizování průběžného stavu, to když z přímého kopu vymetl šibenici nádherně Hamalainen. Poslední slovo si ale nakonec vzal domácí náhradník Tameze, jenž po průniku do pokuťáku zamířil přesně k tyči.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com, whoscored.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mstain

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele