základní skupiny - skupina K, 3. kolo
19.10.2017 19:00 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Nice doma padlo, o body jej obralo Lazio

Nice sice doma velmi dobře začalo a jako první se prosadil Mario Balotelli, ale téměř ihned po něm reagoval stejným počinem také Felipe Caicedo. Na definitivní rozuzlení jsme museli čekat až do konce utkání, protože ve druhé půli se dvakrát prosadil mladý záložník Sergej Milinković-Savić.

Nice bylo hodně zvědavé, s jakou přijedou hosté z Věčného města. Mario Balotelli domácím mohl hodně napovědět, co je asi čeká a navíc na něj Nice hodně spoléhalo. Ani jeho úvodní branka ale nakonec nestačila, protože Lazio dokázalo skvělou formu posledních týdnů. Především díky dvěma brankám Sergeje Milinkoviće-Saviće z konce druhé půle si body domů odváží hosté.

Lépe ale začali domácí. Allianz Riviera mohla oslavovat první branku už po pouhých čtyřech minutách hry a postaral se o ni známí "zlobivý chlapec" italského fotbalu, Mario Balotelli. Muž který si proti sobě naposledy poštval fanoušky Juventusu Turín, dostal ve vápně parádní centr od zkušeného Wesleyho Sneijdera. Výskok mu nedělal problém a jeho přesně umístěná hlavička poslala balon mimo dosah (nebo spíš dolet) brankáře Strakoshy.

Na odpověď Lazia ale diváci nečekali dlouho. Domácí v klidu rozehráli, jenže následně se balon dostal k obraně Lazia, ta vysunula Milinkoviće-Saviće a urostlý záložník hlavou poslal do běhu Felipeho Caiceda. U balonu byl sice dříve obránce Dante, jenže ten se nedohodl s brankáře Cardinalem a Caicedo šel za míčem jako tank - 1:1.

Po tak turbulentním začátku se oba týmy trochu uklidnily a jejich rozehrávka nebyla tak rychlá. Několikrát spolu kombinovali domácí Lees Melou a Mario Balotelli, jenže hrotový útočník Francouzů byl dobře bráněn. A když se na druhé straně do zakončení dostával Murgia či později Lulić, na svém místě byl brankář Yoan Cardinale, který byl velmi pozorný a pohotový.

Pět minut před koncem první půle se k balonu dostal Nani, dosud nepříliš používaný. Portugalský veterán našel ve vápně Radua, který ale bránu v dobré šanci přestřelil! Pět minut po změně stran se k balonu dostal opět Mario Balotelli, protože brankář Strakosha míč na zemi neudržel. Balotelli hned pálil, jenže z úhlu nastřelil jen boční síť hostující brány!

Mario Balotelli se chtěl hodně ukázat a neustále si žádal míč. Jeho akce ale často končily na prvním obránci Lazia. Možná to byla taktika trenéra Simoneho Inzaghiho, ale Lazio dnes opravdu nebylo moc aktivní. Vše se změnilo až příchodem dvou opor - Cira Immobileho a Luise Alberta. Jejich přítomnost byla na hřišti ihned cítit a projevila se také na ukazateli skóre.

V 65. minutě dostal útočník Felipe Caicedo přihrávku na hranici ofsajdu a zpětnou přihrávku poslal vedle sebe k místu, odkud se běžně kopou penalty. Tam totiž viděl spoluhráče Sergeje Milinkoviće-Saviće, který z první propálil brankáře Cardinala - 2:1 pro hosty, kteří si mohli oddechnout.

Vedení Lazia udělalo z Nice poraněné zvíře, které se začalo soustředit jen na útočení. Dnes ale byly jeho snahy hodně bezzubé, Lazio výtečně bránilo. A nepomohlo mu ani střídání obvyklého tahouna Alassaneho Pléy. K zakončení se nedostal ani on, ani Mario Balotelli o chvíli později. Do otevřené obrany v samém konci zasadil ještě jednu smrtelnou ránu hlavičkující Srb Sergej Milinković-Savić a Římané brali tři body!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
EverlastD

0:3

Reagovat
waynemarkrooney

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

pekne Lazio

Reagovat
smazaný uživatel

lazio jede

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele