základní skupiny - skupina D, 6. kolo
07.12.2017 19:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

NK Rijeka - AC Milán 2:0

AC nezvládlo poslední zápas podle svých představ a z Chorvatska se vrací bez bodů. Zase tak moc mu to vadit nemusí, protože o jeho postupu z první příčky bylo dávno rozhodnuto. Přesto byl výkon slavného mužstva hodně smutný a nově dosazený trenér Gattuso nemůže být spokojen.

Milánský velkoklub měl svou účast v další fázi jistou a to u mnoha nejen italských mužstev znamená šetření sil, experimentování se sestavou a vůbec nepříliš vysoké nasazení. Dnes se do základu podívali Storari, Zapata, Paletta, Calabria, Zanellato, Biglia, Locatelli, Cutrone nebo André Silva. Domácí nasadili Puljiće, Acostyho, Gavranoviće, Eleze, Zutu nebo Župariće.

Rijeka začala proti italskému mužstvu hodně aktivně a za svůj přístup byla po zásluze odměněna. V 6. minutě fauloval záložník Lucas Biglia před vápnem Gavranoviće a domácí dostali výhodu volného přímého kopu. Ten si vzal na starosti mladý záložník Jakov Puljič a prostřelil krásným způsobem postavenou zeď i brankáře Storariho. Ten se natahoval marně - 1:0.

AC pokračovalo v hodně slabém výkonu a směrem dopředu ani nejevilo známky aktivity. Když už to vypadalo, že se útočník Patrick Cutrone dostane do zajímavé šance, dopustil se v přehnané snaze útočného faulu. Obrana Rijeky držela spolehlivě a hostům i přes přítomnost Bigliy chyběl nápad, kterým by se dostal do šance. Dokonce se hostům nedařilo ani vystřelit přesně na bránu.

Po třiceti minutách našel Marko Vešović centrem z pravé strany hlavu Jakova Puljiće, tem ale hlavičkou o zem netrefil bránu. Další branku tak střelec prvního gólu nepřidal, i když obtěžování obranou AC nebyl. Brankář Simon Sluga mnoho práce neměl a když už ano, tak měl spíše štěstí. Rozhodl se vyběhnout proti útočícímu Andrému Silvovi, což neudělal nejlépe. Silva ale přehodil brankáře i s bránou.

Pár minut před koncem nevýrazné první půle zakončoval hlavičkující Gabriel Paletta, jenže v tísni a obklopen přesilou nemířil přesně. V šatně si trenér Gattuso projevil svou nelibost, ale hráči na jeho evidentní připomínky moc nedbali. Jen dvě minuty po začátku druhé půle totiž Kvržić kombinoval s Mariem Gavranovićem a druhý jmenovaný využil centr ke krásné hlavičce - 2:0!

Obdobnou kombinaci zkoušel na druhé straně André Silva, který našel obránce Antonelliho. Jeho rána po krásném průniku ale byla zablokována ještě předtím, než mohla brankáře Slugu dostat do problémů! AC nevyužívalo ani standardní situace a jeden pas za druhým posílalo mimo bránu. Patrick Cutrone se sice snažil probít do šance, ale když už dostal možnost zakončit, mířil hlavou mimo.

Deset minut před koncem se k míči po standardní situaci postavil Argentinec Lucas Biglia, který však z velmi dobré pozice poslal míč technickou ranou těsně vedle! Brankář Simon Sluga se ke konci dostával často k centrovaným míčům, které však dokázal spolehlivě odvracet. Milánský celek se tak vrací zklamaný.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Seydou Doumbia

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

V zápase o nič očakávam remízu aj keď ako fanúšik AC by som bol rád keby sa pod Gattusom tímu začalo dariť. Treba na zápas s Beneventom zabudnú a nakopnúť sa práve od tohto zápasu. FORZA AC!

Reagovat
Mrvinho

Zatím to moc nevypadá

Reagovat
vedder

Nevypadá to ještě víc

Reagovat
smazaný uživatel

No vyzerá to s nami veľmi biedne. Keď nominovali Gattusa na post hlavného trénera dobre vedeli že veľa skúseností nemá a tak to aj vyzerá. Samozrejme nieje všetko o trénerovi problém je ďaleko hlbší niekde až vo vnútri klubu.

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Gazdo

Ja som sa prisiel len zasmiat ale nie vazne AC vzchpte sa uz strasne mi chybate v europe

Reagovat
Votas

To jako AC platí milion eur Donnarumovi, aby dělal trojku stoletýmu Storarimu? To je na kriminál.

Reagovat
rossoneri89

ty o com tocis?

Reagovat
Votas

http://www.rossoneriblog.com/2017/09/07/milan-20172018-players-salary-chart/

Antonio Donnarumma Italian Goalkeeper 27 1,000,000 2021

Reagovat
rossoneri89

Ospravedlňujem sa ... Ja som zle prečítal .. ja že šesť milionovy Donnarumma ... sorry

Reagovat
smazaný uživatel

Ale veď aj tak točí o hlúpostiach. To bol zápas, kde o nič nešlo, tak chytal Storari.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele