základní skupiny - skupina A, 4. kolo
02.11.2017 19:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Maccabi Tel-Aviv - FC Astana 0:1

Fotbalisté kazašské Astany zvládli na jedničku i odvetu s izraelským Maccabi Tel Aviv a podruhé v řadě zvítězili, tentokráte po výsledku 1:0. V tabulce se tak posunuli na druhé místo se sedmi body a výrazně oživili své naděje na postup do jarní fáze. Za vedoucím Villarealem, jenž přivítají příští týden, zaostávají o bod, před pražskou Slavií mají dvoubodový náskok. Naopak Maccabi už nyní ví, že v Evropské lize do dalšího cyklu nepostoupí.

Po čtyřech odehraných kolech má na kontě jediný bod a jeho šestibodové manko na Astanu je vzhledem k bilanci vzájemných duelů nedostižné, což může být v příštím kole velká výhoda pro Slavii. Izraelský celek navíc protáhl svou nelichotivou bilanci vstřelených branek, v dosavadním průběhu totiž ani jednou neskóroval. Přitom do utkání vstoupil velmi aktivně a v celém průběhu si vytvořil i více gólových možností.

V 19. minutě se po chybné rozehrávce soupeře na pravé straně pokutového území ocitl Kjartansson, avšak na vyběhnuvšího gólmana Eriče zblízka nevyzrál. O tři minuty později střílel taktéž z pravé strany šestnáctky Blackman, nicméně mířil o pár decimetrů nad horní tyčku. Po půl hodině hry vypálil z hranice pokutového území Atar a Erič se musel vytáhnout s brilantním zákrokem, míč směřující pod horní tyčku vyškrábl na rohový kop.

Domácí byli aktivnější také po změně stran. Ve 47. minutě to znovu zkusil aktivní Atar, jeho dalekonosnou ránu vyrazil pozorný strážce Astany do strany. O pět minut později napřáhl opět z obrovské dálky Rikan a balón letěl do vzdálenějšího horního roku, Erič i v tomto případě předvedl fantastický zákrok. Hosté se do vůbec první vyložené možnosti dostali v 57. minutě, kdy skóroval Patrick Twumasi, jeho gól ale nemohl být uznán kvůli ofsajdu.

Twumasi si přeci jen spravil chuť ještě v téže minutě. Jediný gól čtvrtečního zápasu vsítil po přihrávce Bejsebekova a z deseti metrů se trefil přímo k bližší konstrukci. Tel-Aviv mohl srovnat zhruba čtvrthodiny před koncem, když se ve stoprocentní pozici ocitl Battocchio , ovšem branku Astany trestuhodně přestřelil. Ve druhé nastavené minutě chtěl pojistit vedení kazašského klubu hrdina Twumasi, vzdálenější tyč minul o pár centimetrů.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
KingMaster13

Astana nesmí bodovat a nebo alespoň vyhrát. 1:0 snad

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
EverlastD

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
satan_666

2:1 Izraelci by se měli konečně prosadit a nám by to pomohlo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele