1/16 finále - odvety
22.02.2018 17:00 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
RZD Arena, Moskva

Reportáž

Lokomotiv Moskva těsně vítězí a postupuje

Lokomotiv Moskva dokázal zvítězit i ve druhém utkání a oslavil tak postup do další fáze před vlastními fanoušky! Jediným gólem o tom rozhodl Igor Denisov, který se prosadil ve třicáté minutě. Nice mělo množství šancí, jenže ani jednu z nich nedokázalo proměnit, takže se s Evropskou ligou loučí.

Nice muselo na půdě Lokomotivu hodně zabojovat, pokud chtělo otočit nepříznivý výsledek. Ve Francii totiž vyhrál Lokomotiv a ještě k tomu vstřelil domácím tři branky, což mu pro odvetu vytvořilo skvělou pozici. Dva góly Francouzů jim ale daly alespoň nějakou naději. Na dodržování regulí dnešního utkání dohlížel zkušený sudí Pavel Královec, který měl plno práce.

První žlutou kartu dostal za nevybíravý skluz domácí kapitán a veterán Igor Denisov. Nice se hodně tlačilo před bránu a spoléhalo při tom například na italského uličníka Maria Balotelliho. Jeho osobnost sice stále vzbuzuje mnoho otazníků, ale o jeho kvalitách není sporu. Brankáře Guilhermeho vystrašil zkušený Ital v 11. minutě, v níž se Balotelli rozhodl pro střelu z velké vzdálenosti. Letěla ale těsně nad bránu a domácí si mohli oddychnout.

Na druhé straně to podobně zkoušel Aleksej Mirančuk, jenže jeho ráně scházela přesnost. V 18. minutě byl u vápna faulován agilní Pléa a k nařízenému volnému přímému kopu se postavil útočník Mario Balotelli. Vyzkoušel parádní ránu, ale dnes mu štěstí nepřálo, protože někdejší talent Interu Milán trefil břevno! O pár chvil později se Balotelli dostal do další parádní šance, jenže tentokrát proti němu parádně vyběhl brankář Guilherme.

Nice se rozhodně nedala upřít snaha, jenže scházelo mu štěstí a trochu klidu ve finální fázi. Po pětadvaceti minutách musel ze hry Farfán, který se zranil. Jen o chvíli později si ale domácí jeho ztrátu kompenzovali brankou. Kapitán Igor Denisov si poradil s několikrát odraženým míčem a napálil jej do sítě! Tím razantně přiblížil své mužstvo k postupu.

Brankář Guilherme měl opravdu plné ruce práce, protože hosté to rozhodně nevzdávali. Jednak se jej z úniku pokusil překonat Pléa a jednak ke konci první půle natáhl ke střele mladík Wylan Cyprien. Jeho zakončení však letělo zhruba metr nad bránu. A když sudí Královec neodpískal domnělou ruku ve vápně domácích po ráně Balotelliho, šlo do šaten mnohem spokojenější domácí mužstvo.

Čas se pro Nice hodně rychle krátil a navíc se domácí vyžívali v rychlých kontrech. Jeden takový táhl Anton Mirančuk, který v situaci tří na dva volil zakončení, jenže brankář Benítez se zaskočit nenechal. Po hodině hry se na opačné straně prezentoval další povedenou pumelicí Cyprien, ale také jeho ránu brankář Guilherme vyrazil!

Po hodině hry si míč na opačné straně zpracoval Mirančuk a střílel, jenže tentokrát tyč zachránila zase francouzský celek. Anton Mirančuk si utkání hodně užíval a dával o sobě vědět pomocí vytříbené míčové techniky. Minutu před koncem, když už bylo o osudu obou týmů prakticky rozhodnuto, mohl srovnat Pierre Lees Melou, který kombinoval s Balotellim a Tamezem, načež se dostal z úhlu. Brankář Guilherme ale celou situaci zachránil.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Seydou Doumbia

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele