základní skupiny - skupina C, 6. kolo
07.12.2017 19:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Istanbul Başakşehir - SC Braga 2:1

Basaksehir dělal, co mohl, aby ještě urval postup do jarní fáze Evropské ligy, splnil svou povinnost a porazil lídra skupiny, jenže ani druhé vítězství v řadě mu prostě nestačilo. Ludogorec, s nímž se pral o druhou příčku, totiž uhrál toužebný bod v Hoffenheimu. Braga mimochodem ani po této porážce z první pozice nespadla.

Honit všechno na poslední chvíli se domácím v premiérovém ročníku evropských pohárů šeredně vymstilo. Už po čtyřech kolech se zdála být jejich situace bezvýchodná, ale před tímto zápasem rozhodně nebyla. Neměli však nic ve svých rukou. Potřebovali prostě získat tři body a zároveň věřit, že bulharský protivník padne na německé půdě.

Ačkoli své působení v této soutěži nebude istanbulský klub hodnotit pozitivně, aspoň může být rád, že nebyl poslední. Bůh ví, jak by tohle střetnutí dopadlo, kdyby se hosté ujali vedení už ve 2. minutě hry. Ricardo Esgaio odcentroval z pravé strany na hranici brankového území, kde našel Fábia Martinse, nicméně jeho zakončení bylo trestuhodně nepřesné.

Naopak na druhé straně udeřil gólově Basaksehir. Kahveci zleva přetáhl pas až na zadní tyč, kde balón nedokázal odvrátit do bezpečí bek Jefferson, a tak k němu přiběhl Višča a bez milosti ho poslal do vzdálenější šibenice. Do té doby se hra hodně zklidnila a až ve 34. minutě zahrozil zase Fábio Martins, jenže nevyrovnal, protože napálil smolně břevno.

Deset minut po obrátce se však portugalskému celku přece jenom podařilo odpovědět. Jefferson poslal svůj centr hluboko do šestnáctky, tam Bruno Vianna hlavou prodloužil merunu ke druhé tyčce do brankového území, a Raúl Silva z blízkosti neměl opravdu jediný problém skórovat. Docela dlouho se pak zdálo, že nerozhodný výsledek vydrží.

Každopádně o osudu tohoto střetnutí rozhodla proměněná penalta ze 77. minuty. Stoper Bruno Vianna ve vápně sice odebral míč Freiovi, ale dle názoru sudího Beatona si již bezprostředně poté nepočínal čistě vůči Marciovi Mossoróvi. Exekuce pokutového kopu se chopil velezkušený Belözoglu a k tyči zacílil, byť gólman Matheus po téhle střele lapal.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Seydou Doumbia

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele