základní skupiny - skupina J, 6. kolo
07.12.2017 21:05 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Hertha BSC - Östersunds FK 1:1

Švédský Östersunds měl před závěrečným zápasem skupiny J zajištěn postup do jarní fáze Evropské ligy, ovšem v Berlíně s místní Herthou ještě bojoval o první místo na dálku se španělským Bilbaem. Nakonec získal bod, vybojoval tedy stejný počet jedenácti bodů jako konkurenční Athletic. Nicméně kvůli horší bilanci vzájemných duelů nakonec skončil druhý. Přitom stačilo tak málo, dvě minuty před koncem kopal pokutový kop.

Domácí výběr zůstal na poslední čtvrté pozici s pěti body a s jedinou výhrou na kontě. První větší možnost byla k vidění krátce po odehrané čtvrthodině, kdy se po odvráceném rohovém kopu od Dudy opřel do balónu Dárdai, který z voleje z hranice šestnáctky orazítkoval břevno. Po necelé půl hodině hry byl opět vidět maďarský rodák Dárdai, jenž tentokráte postupoval sám směrem k brankáři Keitovi a z pravého křídla ho trestuhodně nepřekonal.

Ve 32. minutě se poprvé ozval švédský klub, když z osmnácti metrů tvrdě vypálil Sotirios Papagiannopoulos a gólman Klinsmann vytáhl míč konečky prstů nad horní tyčku. O čtyři minuty později využil zaváhaní hostující defenzívy Haraguchi, proti jeho samostatnému úniku fantasticky zasáhl Keita. Zhruba šest minut po přestávce napřáhl z dvaadvaceti metrů Esswein a břevno minul zhruba o půl metru.

V 58. minutě se blýskl Klinsmann, střelu střídajícího Widgrena směrující ke vzdálenější konstrukci odvracel v poslední možnou chvíli na rohový kop. Hosté se přeci jen dočkali za další minutu, po přihrávce od Mukiibiho skončila tečovaná rána z dvanácti metrů od Papagiannopoulose u přední tyče - 0:1. Německý výběr na sebe nenechal s odpovědí příliš dlouho čekat, o dvě minuty později srovnával slovenský reprezentant Peter Pekarík.

Ten po nádherné kolmici na levé křídlo obdržel vodorovnou nahrávku od Mittelstädta a v jasné pozici nezaváhal, s přízemním zakončením do odkryté branky neměl žádné problémy. V 85. minutě překazil Keita včasným vyběhnutím možnost nově příchozímu Weiserovi, pak byla na druhé straně nařízena penalta po faulu Mittelstädta na Semu. Míč si vzápětí postavil kapitán Nouri, ale Klinsmann vystihl směr a parádně vyrážel do strany.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Seydou Doumbia

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Hertha snad vyhraje tip 3:1

Reagovat
Wambasen

Tak ještě jedno překvápko pro tento kalendářní rok prosím, 1:2.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele