základní skupiny - skupina G, 3. kolo
19.10.2017 19:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Hapoel Beer-Sheva - FCSB 1:2

FCSB zůstává stoprocentní. Získal už své třetí vítězství ve skupině a udělal opravdu velký krok k postupu do jarní fáze Evropské ligy. Tenhle výsledek určitě nahrál do karet Plzni, která se s Luganem a Hapoelem popere pravděpodobně o druhé místo. Beerševa neodehrála vůbec špatný zápas, jenže mizerná koncovka si nakonec vybrala svou daň.

Hosté se propracovali do první větší šance už po dvou minutách hry. Budescu si zpracoval míč na prsa a poté tlačil svou střelu k tyči, tu ovšem smolně pro něj minul o malinký kousek. Na druhé straně se k prvnímu pokusu na bránu dostali domácí v 10. minutě, nicméně Einbinder neseřídil svá mířidla a pouze přestřelil svatyni brankáře Nity.

V 17. minutě se Hapoelu podařilo síť rozvlnit, postaral se o to Melikson, nacházel se však v ofsajdu, a tak jeho přesný zásah nemohl být uznán. Izraelský celek začal kousat čím dál víc, třeba Ogu ve 24. minutě vypálil hodně nebezpečně, a nebýt teče bukurešťského stopera Planiče, asi by balón letěl mezi tři tyče a nadělal by Nitovi velké problémy.

Beerševa byla i nadále směrem dopředu lepším týmem, po půlhodině hry Nwakaeme naběhl do šestnáctky a ocitl se v opravdu vyložené pozici, jenže pravačkou výtečně zasahujícího Nitu nepřekonal. Neproměňování šancí se nakonec mužstvu kouče Baraka Bakhara šeredně vymstilo. FCSB totiž ve druhé půli své příležitosti využíval.

Po obrátce se oba týmy na hřišti spíše hledaly. Rumunský tým jako by začal lépe pracovat v defenzívě, Hapoel se přitom v ofenzívě hůře prosazoval. Utkání by se mohlo upínat úplně jiným směrem, kdyby Einbinderova střela z voleje z 67. minuty byla úspěšná. Nita však zase své spoluhráče podržel a reflexivně zasáhl svýma nohama.

Těsně poté, co se na plac dostal jediný český zástupce tohoto střetnutí Pekhart, dvacet minut před koncem Stelistii poprvé skórovali. Filipe Teixeira z pravé strany popoběhl blíže do středu, odtud se prokličkoval až do šestnáctky a následně přihrál na náhradníka Gnohérého, jenž byl na hřišti sotva pár vteřin, aby následně z otočky přesně zacílil.

O pět minut později bylo pro domácí ještě hůře. Budescu zprava poslal centr do pokutového území, kam si naběhl Gnohéré, a ten se hlavou ani v tomto případě nezmýlil. Beerševa pak stačila už jen snížit tři minuty před koncem. Elhamed se uvolnil na pravé straně, našel svým pasem na hranici brankového území Isaaca Cuencu, jenž pohodlně dorážel.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
EverlastD

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele