základní skupiny - skupina B, 4. kolo
02.11.2017 19:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

FK Partizan - Skënderbeu Korça 2:0

Partizan potvrdil roli favorita proti albánskému Korce a v domácím prostředí ho zdolal v poměru 2:0, díky tomu výrazně oživil své naděje na postup do jarní fáze. V tuto chvíli poskočil na druhé místo s pěti body a před třetím Bernem je o body dva. Young Boys totiž doma prohrál s Kyjevem. Srbský vicemistr si může zajistit postup již v příštím kole, kdy přivítá právě švýcarského rivala, Korce potřebuje alespoň k malé naději vyhrát v Kyjevě.

Albánský klub utrpěl svou druhou porážku a se dvěma body je poslední čtvrtý. Naopak Partizan dosáhl na své premiérové vítězství, které v tuto chvíli bylo nesmírně důležité. Úvodní půlhodina nebyla z diváckého pohledu příliš zajímavá, zrodil se jediný zajímavý moment. Po zpětné přihrávce byl při odkopu nedůrazný brankář Šehi a trefil jen před sebou stojícího protihráče, k jeho štěstí skončil balón v zámezí.

Domácí celek se dostal do vedení ve 39. minutě, kdy se k přímému volnému kopu z dvaadvaceti metrů postavil Zoran Tošič, hezky obstřelil zeď a balón uklidil přesně k bližší konstrukci. Šehi pouze zůstal stát jako přikovaný na brankové čáře. Od tohoto momentu Partizan zodpovědněji bránil a obrázek hry se nezměnil ani po přestávce. Po odehrané hodině mohl pojistit vedení svého celku Kamerunec Leandre Tawamba Kana.

Ten v brejku dva na jednoho vzal zakončení na sebe a z hranice šestnáctky se pokusil přelobovat Šehiho, nicméně strážce Korce se včas vrátil a míč výborně jednoruč odvrátil nad svou branku. Favorit tohoto střetnutí přeci jen přidal druhý gól v 66. minutě, podruhé v tomto ročníku základních skupin EL skóroval Kana. Sedmadvacetiletý útočník využil hrůzostrašné rozehrávky Šehiče a následné dobré práce Ožegoviče.

Od tohoto spoluhráče obdržel před prázdnou branku naprostou lahůdku, se kterou nepohrdl a snadno zamířil doprostřed branky. Ve zbývajícím průběhu si bělehradský klub s přehledem hlídal dostatečný náskok a nikam se netlačil, Korce až do závěrečného hvizdu blíže ke svému brankáři Stojkovičovi nepustil. V tuto chvíli je jasné, že na Partizan čeká za tři týdny souboj podzimu, a po dnešním výkonu si na Young Boys určitě věří.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele