základní skupiny - skupina H, 6. kolo
07.12.2017 21:05 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

FK Crvena Zvezda - 1. FC Köln 1:0

Fotbalisté Crvene Zvezdy doprovodili Partizan do vyřazovací fáze Evropské ligy a srbský fotbal tak poprvé zažívá, jaké to je mít hned dva kluby v jarní fázi evropských pohárů. Bělehradský celek potřeboval k jistotě postupu porazit německý Kolín a to se mu povedlo, v přímém souboji zvítězil po výsledku 1:0. Ve skupině H tak obsadil druhou pozici s devíti body, hosté skončili na třetí příčce se šesti body o skóre před běloruským Borisovem.

Domácím mohla stačit i remíza a to v případě, že BATE nevyhraje v Londýně nad Arsenalem. Tento předpoklad se naplnil, neboť Kanonýři deklasovali svého protivníka vysoko 6:0. Utkáni nebylo příliš bohaté na vyložené příležitosti, Crvena Zvezda totiž vsítila vedoucí branku v polovině úvodního dějství a pak si těsný náskok hlídala až do závěrečného hvizdu, Kolín se v celém zápase téměř na nic nezmohl.

První šance se urodila po necelé čtvrthodině hry, kdy po rychlém autovém vhazování střílel z osmi metrů osamocený Jojić, Jenomže jeho pokus nebyl příliš razantní ani přesný, brankář Borjan schoval balón v náručí. Rozhodující okamžik přišel ve 22. minutě, kdy jediný gól vstřelil Slavoljub Srnić. Pětadvacetiletý záložník se v základních skupinách prosadil vůbec poprvé, když využil krásné kombinace svého týmu.

Po geniální kolmici na levou stranu pokutového území převzal míč Rodić a ve finální fázi ho zpětně předložil pro nabíhajícího Srniće, jenž z první z deseti metrů zamířil přesně k bližší tyči mimo dosah gólmana Horna. Od tohoto momentu se domácí skvěle bránili a německému klubu vázla rozehrávka i finální přihrávka. Zhruba deset minut po změně stran měl na kopačce vyrovnání japonský útočník Osako.

Ten se po dobré práci Clemense zbavil protihráče a pak mířil ke vzdálenější tyči, kterou svým obstřelem minul jen o několik decimetrů. V dalších minutách se obrázek hry příliš nezměnil, Kolínu s přibývajícím časem docházely síly a nedostal se ani k nějakému většímu tlaku. Pro Crvenou Zvezdu je účast mezi dvaatřicítku nejlepších obrovský úspěch, do pondělního losu půjde z nenasazené pozice a papírově by tak měla narazit na kvalitnější soupeře.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Seydou Doumbia

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

V rámci úspěchu německého koeficientu musí vyhrát Koln tip 0:2

Reagovat
Bandita_Harry

nech idu do pice a dalej zvezda

Reagovat
Lorcan

Reagovat
cologneFC

Reagovat
Bandita_Harry

snad inokedy, potesili ma na dvojke ze to budu davat, vedia kde bude najlepsia atmosfera

Reagovat
penepi

Reagovat
penepi

No ja dufam v remizku a ze Arsenal bude solidarny.

Reagovat
Bandita_Harry

::thumbsup: Snad tam nieco padne Delije pomozu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele