základní skupiny - skupina G, 6. kolo
07.12.2017 21:05 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

FCSB - FC Lugano 1:2

Lugano se s Evropskou ligou rozloučilo vítězně. Švýcarský celek překvapivě vyhrál na půdě rumunského FCSB 2:1 a dopomohl Viktorii Plzeň k celkovému prvenství. Lugano vstřelilo obě branky už v prvním poločase, trefili se Daprelá a Vécsei.

Pravdou je, že rumunský celek měl již jistý postup v kapse a tudíž si mohl dovolit nasadit obměněnou jedenáctku. Jeho výkon to však neomlouvá. FCSB vstoupilo do zápasu špatně a už ve třetí minutě zápasu poprvé inkasovalo. Za hranicí pokutového území se dostal k odraženému balónu Fabio Daprelá a přesnou střelou z voleje zaskočil domácí. Ve 21. minutě mohl z pohledu FCSB vyrovnat Golofca, ale jeho střelu vyrazil brankář Da Costa. Lugano dokázalo domácím zasadit ještě jednu ránu, po půlhodině hry dostal spoustu prostoru Bálint Vécsei, ten se otočil s balónem a Vlada překonal podruhé. Navíc mohlo být pro domácí ještě hůře, kdyby vzápětí Vlad nevyškrábl konečky prstů střelu Bottaniho.

Jakkoliv mělo FCSB jistý postup, takovýto průběh utkání nečekalo. Rumuni se po přestávce přeci jenom vzchopili a přesně po hodině hry snížili na rozdíl jediné branky. Harlem Gnohéré z dálky vypálil a i s pomocí teče dostal balón za záda brankáře Da Costy.

FCSB mělo ještě půlhodiny času s výsledkem něco udělat, jenomže Lugano dobře bránilo. Prakticky až na střelu Gnohérého z devadesáté minuty si nic dalšího nevypracovalo. Bukurešťský celek vyrovnat nedokázal a skupinu zakončil porážkou, což v konečném důsledku znamená až druhé postupové místo za Viktorií Plzeň.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Seydou Doumbia

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele