základní skupiny - skupina G, 2. kolo
28.09.2017 19:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

FC Lugano - FCSB 1:2

Přemožitel Plzně z 3. předkola LM a z úvodního utkání základní skupiny EL potvrdil úlohu favorita na půdě švýcarského Lugana a díky výhře 2:1 se udržel na čele, nicméně jeho úspěch se rozhodně nerodil lehce. Domácí totiž vedli a svůj náskok mohli navýšit, jenže ve druhém dějství inkasovali dvakrát během šesti minut a poté se až do závěrečného hvizdu na nic nezmohli. Před dvojzápasem s Plzní se proto nacházejí v hodně komplikované situaci.

Domácí vstoupili do utkání velmi svižně a do vedení se mohli dostat už po šesti minutách hry. Po rohovém kopu z levé strany se k hlavičce probojoval Daprelà a z hranice brankového území mířil jen o pád decimetrů vedle levé tyče. Švýcarský výběr zužitkoval svou aktivitu po necelé čtvrthodině hry, kdy skóroval Mattia Bottani. Ten využil chybné rozehrávky soupeře a kolmice od Marianiho, z deseti metrů pak chladnokrevně uklidil balón přímo pod břevno.

Od tohoto momentu se Lugano více zatáhlo do defenzívy a favorizovaný rumunský celek se k prvnímu ohrožení dostal až necelých deset minut před přestávkou. Po centru z pravého křídla a následné střele z deseti metrů byl u své pravé konstrukce včas brankář da Costa. Švýcarský výběr zvyšoval aktivitu v závěru první půle a ve 44. minutě mohl dokonce vést o dva góly, jenomže po ráně Marianiho se chvěla pouze tyč.

Pět minut po změně stran měl vyrovnání na kopačce Gnoheré, ale prostor tří tyčí z velmi dobré pozice vůbec netrefil. Ihned na to hlavičkoval stejný hráč po pasu z pravé strany z nějakých dvanácti metrů, ovšem da Costa se vytáhl s famózním zákrokem jednoruč a balón vyrazil na rohový kop. FSCB se dočkal vyrovnání v 58. minutě, kdy se trefil tradiční kanonýr Constantin Budescu.

Ten využil tečované zpětné přihrávky od střídajícího Mana a z mírného úhlu napálil míč pod horní tyčku, da Costa byl tentokráte naprosto bez šance na úspěch. Za další tři minuty mohl domácím vrátit vedení Bottani, jenomže v tváří tvář proti gólmanu Nitovi nedokázal procpat balón do sítě. Neuběhly ani tři minuty a rumunský klub se řídil pravidlem nedáš - dostaneš, po centru Benzara se u vzdálenější tyče zjevil Júnior Morais a z voleje z předbrankového prostoru propálil bezmocného da Costu.

Ve zbývajícím průběhu se Lugano snažilo o vyrovnání, avšak pozorná defenzíva FCSB ho již k ničemu nepustila. Bukurešťský tým tak zaznamenal další cenný tříbodový zisk. FC je naopak po dvou kolech bez jediného bodu a s jeho postupovými ambicemi to nevypadá příliš dobře.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele