základní skupiny - skupina F, 6. kolo
07.12.2017 19:00 CET
2 : 0
(0:0)
Stadión:
Parken, Kodaň

Reportáž

FC Kodaň - Sheriff Tiraspol 2:0

Kodaň v přímém souboji o postup přemohla Sheriff Tiraspol a zajistila si místo v jarních bojích Evropské ligy. O výhru domácího celku se v druhé půli postaral Pieros Sotiriou a Michal Lüftner.

Domácí odstartovali pěkně zostra a hned v první minutě si na centr z pravé strany naskočil Verbič, jeho hlavičku však brilantním zákrokem zlikvidoval hostující brankář Mikulič.

Hosté se soustředili výhradně na rychlé kontry a střelbu ze střední vzdálenosti, pokusy Jaira či Antona sice byly nebezpečné, jenže mezi tři tyče se nakonec nevešly.

To nejpodstatnější se tak odehrálo v druhém poločase. Nejprve sice spálil velkou šanci Verbič, ale Kodaň to nakonec mrzet nemuselo. Po rohovém kopu totiž nejvýše vystoupal Sotiriou a přesnou hlavičkou domácí poslal do zaslouženého vedení.

Hned za tři minuty se tatáž situace víceméně opakovala, jen s tím rozdílem, že nejvýše tentokrát vyšplhal Michal Lüftner a zakončením do stejných míst svůj tým poslal již do dvoubrankového vedení. Dvacet minut před koncem navíc hostující tým oslabil Jairo, který ve středu pole předvedl nebezpečný zákrok a donutil sudího vytasit rovnou červenou kartu.

Poslední šanci na zdramatizování zápasu měl dvanáct minut před koncem Badibanga, kterému se naskytla příležitost zahrávat pokutový kop. Naložil s ní ale bídně, když svým pokusem jen orazítkoval tyč, a tak se Kodaň mohla radovat z výhry 2:0 a postupu do další fáze Evropské ligy.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (5)

Přidat komentář
KingMaster13

1:1 Kodaň předvádí letos fakt trapný výkony, tak ať jdou do háje.

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Seydou Doumbia

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Sheriff vperjod 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele