základní skupiny - skupina F, 1. kolo
14.09.2017 19:00 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
Parken, Kodaň

Reportáž

FC Kodaň - Lokomotiv Moskva 0:0

Kodaň sehrála s Lokomotivem Moskva utkání bohaté na diváky a střely, ale z nich se neurodila ani dobrá atmosféra, ani jediná branka. V trochu lexně hraném utkání bez branek i větších šancí se nestalo téměř nic a není divu, že diváci ke konci utkání hlasitě pískali.

Kodaň byla doma jasným favoritem, třebaže ani její soupeř není v pohárech nováčkem. V obraně se opět objevil Michael Lüftner, kromě kterého se od první minuty na hřiště dostali Boilesen, Greguš, Zeca, Verbič či útočníci Sotiriou s Pavlovićem. Moskevský soupeř přivezl také několik zajínavých hráčů a renomé těžkého protivníka. Proti Kodani se postavili Guilherme, Michalik, Rybus, Denisov, Tarasov, Fernandes nebo Farfán.

Utkání začalo docela zostra. Jefferson Farfán dostával první přihrávku za domácí obranu, ale rychlý útočník se nacházel v ofsajdu. Odmávání ofsajdu stálo také na konci velmi povedené akce, ze které padl jediný gól dnešního utkání v Kodani. Útočník Andrija Pavlović dostal parádní míč a hlavičkou následně překonal zkušeného brankáře hostí Guilhermeho, jenže branka platit nemohla.

Pokud někdo z diváků doufal, že to je předzvěst atraktivního duelu a dalších gólů, mýlil se. Hostující Lokomotiv Moskva se sice snažil, ale žádný z jeho hráčů nedokázal najít způsob, jak se dostat alespoň poblíž brány domácího gólmana Olsena. Spíše se jednalo o boj uprostřed hrací plochy bez nějaké větší invence.

Dost se snažili také domácí, kterým se hrálo lépe díky prostředí i jednodušší hře. Pieros Sotiriou dostal lehkým lobem míč do vápna, kde si jej zpracoval. Když se chystal pálit ze zajímavé pozice, sudí mu odpískal a odmával ofsajd. Ze střední vzdálenosti pokusil štěstí záložník Zeca, jehož pokus ale brankář Guilherme bez větších potíží kryl. Andrija Pavlović si ke konci první půle počínal v dobré šanci nedovoleně.

Druhou půli zahájil hodně zajímavě Verbić, který posílal do vápna ostrý centr. Škoda, že jej nikdo z jeho spoluhráčů nezachytil. Pieros Sotiriou si o chvíli později pokoušel vymodlit si penaltu, ale jeho velmi ochotný pád ve vápně na sudího Göceka nijak nezapůsobil. Ani aktivní Andrija Pavlović se nedostával do zakončení tak často jako v první půli.

Dvacet minut před koncem mohl vstřelit první regulérní branku utkání domácí Peter Ankersen. Zkušený dánský obránce obratně prošel až do šestnáctky soupeře a byl osamocený před brankářem Guilhermem, jenže místo si nevybral správné a zamířil jen do padajícího protivníka. Deset minut před koncem se zastřeloval střídající útočník Éder, který nahradil vyčerpaného Farfána.

Kromě Édera se o zakončení pokoušel také trochu neviditelný Manuel Fernandes, ale jeho rána také nebyla přesná. A když z otočky v samém závěru netrefil bránu Rasmus Falk Jönsson, skóre zůstalo stejné jako na začátku utkání.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
pedro-pedro

Hodně zajímavý zápas Kodaň je z formy a Lokomotiv naopak hraje dobře. Letos hrál Lokomotiv venku již 2x 1:1. Proto i tady věřím v tuto remízu.

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Theft90

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele