základní skupiny - skupina A, 5. kolo
23.11.2017 17:00 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

FC Astana - Villarreal CF 2:3

Villarreal veze z Kazachstánu tři body, i když jeho výkon rozhodně nebyl ideální. Žlutá ponorka může být nakonec za tři body ráda, neboť jako první se prosadili domácí po trefě Kabanangy. Španělský celek ale přidal a díky dvěma brankám Cédrica Bakambua slaví těsnou výhru.

Villarreal měl před tímto duelem osm bodů a chtěl si připsat další, neboť se od něj všeobecně čeká plnění role favorita skupiny. V prvním vzájemném duelu si domácí Villarreal připsal mnohem výraznější vítězství 3:1 a doufal, že dnešní utkání opět zvládne. Cédric Bakambu začal na lavičce, jeho místo v základu zaplnil Ital Sansone.

Právě rychlonohý Sansone už po třech minutách hry unikal třem pronásledovatelům, ale nakonec zakončoval v pádu a nepřesně. Do problémů dostal obranu domácích také věhlasnější kolega v útoku, Carlos Bacca. Jeho střela levačkou prosvištěla těsně kolem tyče. V 17. minutě se ve vápně odehrál souboj mezi Sansonem a Erićem, z něhož vyšel vítězně domácí brankář. Proti dorážce pak předvedl důležitý zákrok Jurij Logvinenko, který odkopl míč mířící do brány!

Brankář Erić prožíval v prvních minutách celkem horké chvíle, s další tvrdou střelou jej prověřil mladý útočník Daniel Raba. Právě ve chvíli, kdy se Villarreal dostával do velkého tlaku, se Astaně podařilo překonat její obranný systém! Junior Kabananga obdržel míč na hranici vápna a krásnou technickou ranou obstřelil brankáře Mariana Barbosu, který plachtil zbytečně - 1:0.

To byl pro hosty trochu šok, takže se Villarreal chvíli nemohl vzpamatovat. Když se mu to povedlo, málem střelou zpoza vápna srovnal záložník Pablo Fornals. Brankář Nenad Erić se ale dnes večer překonával! Carlos Bacca sice po třiceti minutách dokázal ve vápně zpracovat těžký míč, jenže pokazil nahrávku. Pět minut před koncem první půle se Villarreal konečně dočkal, protože rychlý protiútok postupoval krásnou nahrávkou Baccy, který oslovil nabíhajícího Daniela Rabu. Ten si balon zpracoval a z pravé strany vápna prostřelil Eriće!

Tlak Villarrealu pokračoval také po změně stran, jenže byl trochu statický. Do hry se proto po hodině hry podíval útočník Cédric Bakambu. A tsačilo mu pouhých pět minut na to, aby dokázal strhnout vedení na stranu hostí! Nicola Sansone jej našel nádhernou přihrávkou za obranu a Bakambu tváří v tvář Erićovi nezklamal - 2:1.

Když už to vypadalo, že Villarreal nastavený trend udrží, přidal Bakambu svou druhou trefu. V původně nenápadné akci chtěl nejprve nahrávat na Nicolu Sansoneho, jenže obránci Astany nešťastně odvrátili balon opět na nohu Bakambua. Mladý útočník se s ničím nepáral a s pomocí lehké teče poslal balon do protipohybu brankáře Eriće!

Domácí se ale sympaticky nevzdali a ještě napnuli síly k poslednímu útoku. Ten dvě minuty před koncem paradoxně založil hostující Trigueros chybnou rozehrávkou, balonu se zmocnil ghanský útočník Patrick Twumasi a parádní střelou na zadní tyč nedal Barbosovi šanci - 3:2.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
KingMaster13

Hlavně ne výhra Astany Snad si to Villarreal pohlídá 0:1

Reagovat
vanGomm

Tip X.Pokud Slavia vyhraje oba své zápasy,tak ji výsledek tohoto zápasu nemusí zajímat

Reagovat
KingMaster13

To nemusí, nicméně přeci jen jít do posledního zápasu s tím, že stačí i remíza by mohlo být velice uklidňující, Astana by to musela otevřít. Takhle to mohou zabetonit no a my vs beton to už je dlouhý příběh Určitě musíme jít s tím, že oba vyhrajeme a nemusíme se starat, nicméně pro psychiku by to bylo lepší

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tady fandím Villarealu ale určitě ne kvůli sešívkám. Tip 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Lorcan

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Remka

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Liquid

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
mstain

1:1

Reagovat
KingMaster13

Naprostá paráda, díky Ponorko Snad téhle výhody využijeme a vyhrajeme v Izraeli, potom by nám doma stačila i remíza

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele