osmifinále - odvety
15.03.2018 19:00 CET
0 : 2
(0:1)
Stadión:
Olimpijskyj, Kyjev

Reportáž

Lazio Řím vyloupil Kyjev a postupuje

Dynamo Kyjev doma zklamalo a nadějný výsledek z prvního klání proti Laziu Řím nedokázalo podpořit v odvetě. Před vlastními fanoušky hájilo výsledek 2:2 z Říma, ale nakonec se loučí domácí porážkou. Jako první šokoval stadion Olimpijskyj záložník Lucas Leiva a vše pečetil ke konci utkání obránce Stefan de Vrij.

Dynamo bylo před domácím utkání v lepší pozici, neboť v Římě dokázalo dát velmi důležité dva góly a vybojovalo si remízu. Doma ji muselo potvrdit a mělo téměř všechny trumfy v ruce. Jenže Lazio ukázalo výtečnou hru, třebaže spálilo množství šancí. Na postup mu to ale stačilo, z velké části i proto, že domácí oproti prvnímu utkání nepředvedli téměř nic. Po slabém výkonu se proto s poháry loučí.

Jako první se do útočení pustil Brazilec Felipe Anderson, který si vzal míč pod patronát, proběhl s ním po straně a napálil Pivariće. Sudí však jeho reklamovanou ruku nepískal. Jen o minutu později pokračovala nevalná obrana domácích a brankář Bojko byl opět v permanenci. Musel totiž zasahovat proti postupujícímu Cirovi Immobilemu, kterého však ve spolupráci s obráncem Kádárem zpacifikoval.

Trenér Lazia Simone Inzaghi nasadil poměrně ofenzivní sestavu, do níž se kromě Immobileho s Andersonem vešel také Luis Alberto. Právě ten rozehrával ve 23. minutě rohový kop, který citlivě posadil na hlavu záložníkovi Lucasu Leivovi. Ten možná nepatří mezi nejvyšší hráče na světě, ale výskok na centrovaný míč měl parádní - 1:0.

To už začalo být domácím jasné, že takhle to nepůjde. Morozjuk se ocitl s míčem na hranici vápna, místo střely ale přihrál na střed. Tam viděl nabíhajícího Viktora Cyhankova, kterému ale rána nesedla. Brankář Denys Bojko měl plné ruce práce s dalším náběhem Immobileho, který po brilantním pasu od Felipeho Andersona nabíhal za obranu. Bojko si však s celou situací dobře poradil.

Krátce před koncem první půle držel Bojko stále šance svého týmu na postup, protože ze vzájemných duelů s Immobilem vycházel vždy jako vítěz. Pět minut po změně stran mohl přidat pojistku Lucas Leiva, který by se tak stal hodně netradičním spasitelem Lazia. Po centru měl před sebou na pravé straně odkrytou branku, jenže z voleje pálil nad bránu!

Oba trenéři se postupem času rozhodli poslat na trávník čerstvé síly, ale nikdo z nich se do zápasu viditelně nezapsal. Deset minut před koncem utkání mohl srovnat na kýžených a pro domácí postupových 1:1 Derlis González. Jenže jeho rána zpoza vápna těsně minula tyč Strakoshovy brány!

A Lazio trestalo. Sedm minut před koncem utkání rozjásal sektor hostí obránce Stefan de Vrij. Po rohovém kopu z pravé strany prodloužil ve vápně míč hlavou Luiz Felipe a dobře postavený de Vrij jen natáhl nohu vstříc balonu - 2:0 pro hosty, kteří díky tomu postupují mezi nejlepší osmičku

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (22)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Bastaron

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

Jásný postup voloďů,eurofotbal se zbláznil prý tip 2.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak urcite

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
Seydou Doumbia

2:2 a Lazio na penalty

Reagovat
HullCity

Moraes tentokrát v základní sestavě.No hodně štěstí výsledek z 1.zápasu je to dobrý,tak snad se podaří postoupit.

Reagovat
10

Immobile už měl dát hattrick

Reagovat
bartlu

Immobile je dobra mocka, kolik toho on spali, to je neco neskutecneho. To tam opravdu nemaji hrace, ktery v tutovce nenastreli svou vlastni nohu?

Reagovat
bartlu

No, Kyjev hraje strasnou mrdku, ti betonuji, ikdyz prohravaji, ale zase Lazio ma Immobileho, takze tezko nekomu fandit :D

Reagovat
bartlu

Patrik z maleho vapna 8 metru nad :D tohle nejde laziu prat...podme kyjev

Reagovat
10

to se jen tak nevidí, co spálil Patric Immobile detto

Reagovat
Pipo123

Jj nemozne, Ciro tiez nemal svoj den, ale inak hrali vsetci dobre, az na to zakončenie. Keby sme premenili sance tak to mohlo byt 5:0 a hotovo.

Reagovat
10

to asi jo, Dynamo bylo tragikomický, až mě to překvapilo...to byl výkon na úrovni týmu ze Serie C

Reagovat
Pipo123

V prvom zapase hrali dobre, ale tam sme im nechali vela priestoru, dnes to Inzaghi dobre pripravil, Alberto a Anderson ich dostavali neustale pod tlak. Koho by si nam doprial? Myslim ze az na Atlétov mame sancu proti kazdemu.

Reagovat
lucius6

Na druhou stranu, je to velmi dobré, že si to špatné zakončení vybrali hráči v čele s Cirem dneska, protože v podstatě o nic nejde, zatímco v dalších zápasech půjde o hodně, takže já i tenhle negativní aspekt dnešního zápasu beru celkem pozitivně.

Reagovat
bartlu

immobile kokot by nedal gola ani kdyby byla prazdna brana..neskutecna mocka

Reagovat
doNny

ale copak...chyba na tvém dvackovém tiketu?

Reagovat
HullCity

Strašná bída dneska od našich...hosté mohli klidně vyhrát i 0:5 nebýt koncovky vyloženě k smíchu od některých hráčů.Máme mladý tým,snad se sehrají a v příští sezoně v EL dosáhnou většího úspěchu(na LM nemají,neprojdou ani 3.předkolo).

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele