základní skupiny - skupina B, 1. kolo
14.09.2017 19:00 CET
3 : 1
(0:1)
Stadión:
Olimpijskyj, Kyjev

Reportáž

Dynamo Kyjev otočilo třemi góly utkání se Skënderbeu

Dynamo Kyjev si doma docela koledovalo o průšvih a zejména za první poločas na sebe hrdé být nemůže. Inkasovalo v něm po rychlé kontru gól Gjergje Muzaky. Dynamo se ale nevzdalo a ve druhé půli zlepšilo svůj projev o sto procent, za což se dočkalo branek Sydorčuka, Moraese a také Mbokaniho.

Dynamo Kyjev si zvyká na život bez své někdejší hvězdy, Andrije Jarmolenka. Jeho absence byla dost cítit, třebaže domácí nasadili hráče jako Vida, Chačeridi, Sydorčuk, Bujalskij, Cyhankov, Harmaš, González nebo Mbokani. Hosté spoléhali především na brankáře Shehiho a mladého útočníka Soweho, který je velkým talentem patřícím Chievu Verona.

Ve 14. minutě se k velmi zajímavému pokusu odhodlal Lilaj, jenže brankář Maksym Koval byl včas na svém místě a jeho ránu vykryl. Na opačné straně se po pasu od Mbokaniho dostal k míči Denis Harmaš, poradil si s prvním obráncem a snažil se vypálit, jenže do rány z úhlu mu skočil obětavý Kristi Vangjeli. Viktor Cyhankov o pár chvil později poslal ze standardní situace do pokutového území přesný centr, na který si naskočil zkušený obránce Domagoj Vida. Jeho pokus ale skončil těsně vedle!

Pět minut před koncem první půle byli domácí fanoušci pořádně šokováni - jejich Dynamo totiž prohrávalo! Velmi nenápadnou akci rozjel mladík Sowe, když ve středu pole posunul míč na veterána Gjergje Muzaku. Ten udělal pár rychlých kroků s míčem u nohy a když viděl, že má prostor, zvolil střelu. Brankář Koval se po ní sice natahoval, ale ani to nestačilo na udržení nuly!

Dynamo se hvíli hledalo a do konce první půle nic nevymyslelo. Evidentně opařený domácí tým si ale vše vynahradil po navrácení se ze šaten. V těch muselo být asi pořádně horko, neboť do druhého poločasu nastoupil úplně jiný tým. A v podstatě dvě minuty po změně stran se měnilo také skóre. Mladík Cyhankov u vápna patičkou elegantně nabil kapitánovi Serhijovi Sydorčukovi a jeho volej zapadl k tyči - 1:1.

Jako by to domácím nestačilo, hned se hnali za dalšími brankami. O pouhou minutu později, ještě než překvapení hostí pominulo, poslal Derlis González míč na zadní tyč, kam si naběhl střídající Júnior Moraes. Ten přesně zakončil a radoval se mimo jiné z toho, že na hřišti byl asi 4 minuty, než dal gól!

Jako politi živou vodou domácí hráči kombinovali a hráli mnohem aktivněji. Vše se zlepšilo v momentě, kdy albánský obránce Gledi Mici fauloval ve vlastním vápně a nemohlo následovat nic jiného, než pokutový kop. K němu se postavil Dieumerci Mbokani a i když brankář vystihl směr, vyrazit balon zcela nedokázal - 3:1 pro domácí. Když na konci svou střelu poslal Morozjuk těsně vedle, skóre zůstalo stejné.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
EverlastD

2:1

Reagovat
Theft90

1:1

Reagovat
HullCity

Pořád si nemůžu zvyknout na Dynamo bez Jarmolenka,ale i bez něj by si dneska měli poradit...3:0.

Reagovat
HullCity

Docela nechápu co jsme to předváděli v 1.poločase za fotbal,každopádně za ten 2. si 3 body zasloužíme!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele