osmifinále - 1. zápasy
08.03.2018 19:00 CET
0 : 1
(0:0)
Stadión:
Arena CSKA, Moskva

Reportáž

CSKA Moskva - Olympique Lyon 0:1

I bez svého nejlepšího střelce Nabila Fekira se Lyonu podařilo uspět na půdě CSKA a do odvety si odvezl velmi cenné nejtěsnější možné vítězství. Ačkoli moskevský celek držel statistiky více míč na svých kopačkách, v koncovce se mu prostě nedařilo tak jako jeho soupeři. Osudnou se mu stala přesná trefa Marcela ze 68. minuty.

Oba týmy se pochopitelně musely popasovat jak s mrazivým počasím v Rusku, tak s nerovným terénem. Ale na to, jaké nepříliš vábivé fotbalové podmínky panovaly ve VEB Aréně, nebyla k vidění vůbec špatná podívaná. CSKA i Lyon si vytvořili několik šancí, nicméně pouze jedna z nich nakonec skončila regulérní brankou.

O první střelu se postaral v 8. minutě Tete, který pravačkou zpoza vápna vyzkoušel pozornost domácího gólmana Akinfejeva, nicméně ten míč bez větších problémů zkrotil. To na druhé straně byl v daleko lepší pozici Musa. V šestnáctce si pousnul balón na levačku a tvrdě vypálil, ovšem brankáře Anthonyho Lopese z blízkosti nepřekonal.

Jen o minutu později se snažil skórovat hlavou po standardní situaci taktéž A. Berezuckij, a protože s dorážkou ještě do brankového území přiběhl Wernbloom, neměl Anthony Lopes úplně jednoduchou práci, aby tuto situaci vyřešil. Ve 23. minutě nepatrně zahrozili znovu Les Gones, jenže brejk zakončil Traoré pokusem hodně mimo bránu.

Závěrečná desetiminutovka první půle pak patřila aktivnějším domácím. Ve 34. minutě mířil ze střední vzdálenosti na bližší tyčku Golovin a Anthony Lopes znovu musel otestovat pevnost svých rukou, po dalším přímém kopu se snažil ve 40. minutě zacílit Ignaševič, ovšem jeho táhlý oblouček hostující brankář bez větších potíží polapil.

Zkraje druhého poločasu hodlal Anthonyho Lopese překvapit Dzagojev, leč jeho počínání nebylo úspěšné, protože jeho střela mířila přímo doprostřed brány. Poté jako by začal přebírat otěže zápasu Lyon. Už po hodině hry vyslal z přímáku svou dělovku Depay, jenž obstřelil zeď, a Akinfejev se měl mezi třemi tyčemi co ohánět.

V 68. minutě přišel na řadu rozhodující moment tohoto střetnutí. Depay přetáhl svůj centr z rohového čtvrtkruhu až na zadní tyč, kde našel naskakujícího si Marcela, a ten hlavou pohotově zavěsil. Hosté mohli srovnat snad jen v závěru, k nebezpečné hlavičce se propracoval střídající Čalov, výtečně ale stačil zasáhnout Anthony Lopes.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
JakubOcko

Snad to nějak uhrají aspon na remízu, když nehraje Fekir a potom doma hotovo

Reagovat
Bastaron

1:1

Reagovat
Houfi

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda absence Maria Fernandese ...Ale i přesto věřím ve výhru domácích 2:1 ..

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
deadlife

Dnes očekávám na hřišti spíš bojovnost s minimem šancí na obou stranách, ale třeba nás oba týmy mile překvapí. Rád bych viděl výhru hostujícího celku, ale s remízou bych byl též spokojen.

Reagovat
Messiáš

1:1

Reagovat
juninho8

Traore a Depay sú dnes koncovi hráči. Každá akcia u nich skončí Ak po sezóne nedajbože odíde Fekir tak sme nahraný. Bez neho je ten útok polovičný

Reagovat
Seydou Doumbia

Snad ještě vydrží jako Alex u kterého se spekulovalo že odejde tři sezony předtím než opravdu šel. Rád bych Fekira příští rok viděl naživo pokud možno v dresu OL. Nevidíš to až tak realně?

Reagovat
juninho8

No ja osobne si skôr myslím že ešte zostane. Ale to ťažko takto predpovedať. Dnes padajú už také sumy za tých hráčov že sa jednoducho nedajú odmietnuť. Uvidíme ale dúfam že zostane

Reagovat
Langi

Zas si vem, ze i bez nej to relativne staci na ligu i tym urovne CSKA...Traore i Depay maji tu nevyhodu, ze dva zapasy hraji jako bozi, casto rozhodnou i zapas individualne a pak tri zapasy zadrbou...nicmene ja se ani tohohle nebojim...pokud Fekir odejde, tak v kontextu cen a po tehle hype sezone tak za stejne penize asi jako Laca a na jeho misto je tam Aouar, ktery muze udelat ve finale podobny progres jako Tousart...a navic ve skrytu duse doufam, ze se nam Real bude snazit vymenit Mariana za Benzemu...coz by ten utok posunulo uplne na jinou uroven

Reagovat
juninho8

Relatívne to stačí ale ja som aj tak až taký naivný že by som chcel aby sme už konečne potrápili PSG na špici. Na to by ale bolo treba asi udržať všetkých hráčov čo teraz máme, priviezť nejakého druhého hrotaka, najlepšie kladivo aby boli rôzne typy s Marianom a nahradiť Morela nejakým mladým ale už preverenym stoperom. Ináč ešte doteraz som nepochopil odchod Mammannu. A samozrejme by bolo potrebné ako píšeš aby Depay a Traore vyrovnali výkony. Lebo dnes sa hlavne na Depaya nedalo pozerať. Aj keď ten roh kopol dobre a má asistenciu. Ale ta hra bola otrasná.

Reagovat
Langi

PSG bude vzdy jinde...my ikdyz utratime 100 mega za leto, oni utrati 400 a defakto je rovnou odepisou a bude jim u prdele, ze se jim ty prachy uz nevrati ani v penezich ani v uspechu...letos je bohuzel hrozne videt, co konkretne nam chybi treba i na to blbe druhe misto...Monaco nema lepsi kadr...s tim hnojem co predvedli v LM, by meli zalezt do kanalu a neoxidovat v lize takhle vysoko...ale bohuzel oni dokazi pomere rychle prepnout, vedi co musi letos presne uhrat...maji konzistenci vysledku, nedelaji blbe chyby a prumerne a podprumerne celky dokazi naprosto v klidu prehravat...nam chybi konzistence a casto jsme laxni s nedusledni...a hlavne, podobne treba jako PSG mame problem s tim, ze pokud se neco nevyviji podle predpokladu a neco nevyjde, neumime na to reagovat a zvratit to...ovsem s tim rozdilem, ze PSG se to pri te enormni kvalite stava jednou za rok v osmifinale LM s nam opakovane v zapasech s Lille a spol

Reagovat
juninho8

Aj včera to bolo pekne vidieť. Herne sme mali na viac, opticky sme boli nebezpečnejší, ale k ničomu to neviedlo a stále sme tvrdohlavo hrali to isté. Tak isto aj Bruno mal Depaya vystriedať už v 55 minúte a nie v 85. Preto by som si prial napríklad posilu do útoku typu ako bol Gomis. Proste kladivo ktoré zmení štýl hry.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele