1/16 finále - odvety
21.02.2018 18:00 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
Arena CSKA, Moskva

Reportáž

CSKA Moskva - FK Crvena Zvezda 1:0

Oba kluby vstupovaly do odvetného klání s vyrovnanými šancemi na postup do dalšího kola Evropské ligy. V prvním utkání totiž remizovaly bez branek. V první velké šanci byl málem Ahmed Musa, který se snažil ještě přihrát svému spoluhráči, ale celou situaci přečetl brankář Milan Borjan. V dalším průběhu měl ruský tým více hry, kdy měl míč víceméně jen na svých kopačkách.

Domácí se mohli ujmout vedení v 35. minutě po chybě již zmiňovaného hostujícího gólmana. Ten po výběhu nedokázal vyrazit bezpečně míč, jenž doputoval na volného Konstantina Kučajeva, který zkoušel pálit na zadní tyč, ale neúspěšně. Chybělo však opravdu málo. Rozhodčí zápasu nastavil v prvním poločase jednu minutu a téměř všichni hráči se již viděli v šatně.

CSKA se ještě pustilo do jednoho útoku, který mu vyšel. Naprosto volný Kučajev na levém křídle dostal ze středu hřiště přihrávku. V malém vápně našel opět úplně osamoceného Alana Dzagojeva, který poslal míč do protipohybu brankáři a do kabin se nakonec šlo za poločasového stavu 1:0. Čas v druhých čtyřiceti minutách postupně běžel a hosté ze Srbska se stále nemohli k ničemu pořádnému dostat.

V 65. minutě opět svůj tým zachraňoval Borjan. Z levé strany přišel rychlý centr, na který si naskočil znovu volný Dzagojev. Reflexivní zákrok téměř na brankové čáře musel vytáhnout gólman. Okolo vyraženého míče ještě panoval zmatek, ale ten byl následně vyřešen. Pokud by hosté v závěru utkání vstřelili, byť jen jednu branku, tak by se právě oni stali postupujícím mužstvem.

Málem se tak v 83. minutě stalo. Zprava odcentroval jeden z útočících hráčů v obklíčení. Aleksandar Pešić měl moře času si poradit s tímto míčem, ale zazmatkoval a jeho pokus skončil kousek vedle brankové konstrukce. V první minutě nastaveného času se o vyrovnání mohl postarat ještě El Fardou Ben Nabouhane po velké chybě domácí obrany. Ani on však netrefil branku.

V mrazivé Moskvě, kde v konání zápasu panovala teplota až -15°, už hosté ze Srbska nedokázali nic víc vymyslet. Vyložených šancí si vytvořila stejně jako CSKA, ale v žádné z nich nebyli úspěšní. Do osmifinále Evropské ligy tedy po těsném výsledku postupuje armádní celek.

Autor: David Kvapil / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

V Moskve bude vecer -12 az -14 stupnu. V takovem mrazu se metabolismus zpomaluje + se velmi spatne beha a clovek ma problem s dychanim. Hoste, kteri spolehaji v 90% na svoji obranu opet nasadi tvrdou defenzivu kde budou cekat na mozne breaky... Otazka jestli CSKA nejakou standartkou nebo individualni akci prekonaji vybornou obranu a nakonec i golmana Zvezdy nebo ne. Cekam vyckavaci bitvu kdy CSKA bude tlacit a hoste se budou branit a pouze brzky gol muze toto utkani trosku zdramatizovat. Jinak opet cekam stejne jako v prvnim zapase 0-2, ale klidne bych si tipl i 0-1 gol v zapase. Vse samozrejme zalezi na tom kdy padne prvni gol..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele