základní skupiny - skupina B, 6. kolo
07.12.2017 19:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

BSC Young Boys - Skënderbeu Korça 2:1

Švýcarský Bern nakonec dosáhl na své premiérové vítězství v základní skupině Evropské ligy, ovšem stalo se tak v hodině dvanácté. Za nerozhodného stavu vsítil rozdílovou trefu v šesté minutě nastavení a díky tomu se posunul na třetí místo tabulky. Předskočil právě Korce, nicméně to se za své výkony vůbec nemusí stydět. Young Boys vybojoval bodů šest, Skënderbeu obsadilo poslední čtvrtou pozici s pěti body.

První větší možnosti se diváci dočkali v 7. minutě, kdy se po dobrém centru dostal k hlavičce nabíhající Nsame a hostující branku minul jen o pár centimetrů. V dalším průběhu albánský mistr výtečně bránil a za precizní taktický výkon byl odměněn v 51. minutě. Skóre čtvrtečního duelu otevřel Enis Gavazaj, jenž zakončil rychlý brejk svého týmu. Akce začala po nádherném pasu za obranu na rozběhnutého Demteho.

Jeho průnik z levého křídla dokázal brankář Wölfli překazit, avšak k dorážce se ještě dostal Enis Gavazaj a z hranice brankového území rozvlnil síť. Jakoby od tohoto momentu přepnuli domácí na vyšší úroveň, už o čtyři minuty později srovnali. Na nadýchaný centr z levé strany od Aebischera si naskočil Guillaume Hoarau a hlavou z osmi metrů zamířil přímo k pravé konstrukci, gólman Šehi se jen naprázdno proletěl vzduchem.

Vzápětí mohl hostům vrátit vedení Muzaki, jenomže v poslední možnou chvíli ho brilantně vychytal sedící Wölfli. Zhruba po hodině hry našel Schick svým pasem opět hlavu Hoaraua, tentokráte byl proti Šehi a neskutečným zákrokem jednoruč zabránil druhému gólu ve své síti. Strážce Skënderbeu se blýskl i po nádherné přihrávce Aebischera a střele zblízka z 69. minuty, ale v poslední možnou chvíli přeci jen podruhé inkasoval.

Když se zdálo, že Korce přežije tlak soupeře a odveze si domů nesmírně cenný bod, tak z ničeho nic udeřil Roger Assalé. Čtyřiadvacetiletý útočník z Pobřeží Slonoviny se dostal k propadlému míči po rohovém kopu z levého křídla, nejlépe se zorientoval na hranici brankového území a z otočky pálil po zemi k levé tyči do protipohybu bezmocného Šehiho. Hostům již nezbyl žádný čas na jakoukoli odpověď.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Seydou Doumbia

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele