základní skupiny - skupina H, 3. kolo
19.10.2017 19:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

BATE Borisov - 1. FC Köln 1:0

Premiéra Kolína nad Rýnem v Evropské lize je po polovině odehraných zápasů v základních skupinách hodně nevydařená. Ani v běloruském Borisově totiž nedokázal uhrát ani bod, nachází se na posledním místě tabulky a jeho šance na postup jsou mizerné. BATE získal nejtěsnější možné vítězství díky brance Aljakseje Ryase ze druhé půle.

Na tutové šance tohle utkání nebylo příliš bohaté. Ne že by brankáři Ščarbicki a na druhé straně Horn neměli mezi třemi málo práce, střel na branku bylo totiž docela dost. V podstatě však o osudu střetnutí rozhodla jedna z mála proměněných příležitostí. Až ve 13. minutě se střelecky osmělil A. Valadzko, nicméně německý muž v rukavicích pohotově zasáhl.

O pár chvil později to zkoušel kolínský Clemens, dopadl ovšem obdobně jako jeho protivník, tedy že Ščarbickiho svým pokusem nepřekonal. O dost nebezpečněji si počínal ve 32. minutě Zoller. Hlavičkoval na bližší tyčce z hranice brankového území a Ščarbicki si pořádně zachytal. Tygřím skokem se vrhl po balónu a vyrazil ho.

Zkraje druhého dějství vypálil na bránu Osako, v 53. minutě rovněž Clemens, oba ovšem ztroskotali na Ščarbickim. A jen o dvě minuty později BATE rozhodl o svém vítězství. Nejprve se snažil v šestnáctce zacílit Ivanič, avšak k zakončení se nepropracoval, balón se ale odrazil do cesty Ryase, jenž už z vyložené pozice snadno zacílil k tyčce.

Hosty tahle inkasovaná branka dostala pod těžkou deku. Proti urputně bránícímu soupeři se nedokázali ve zbytku utkání vůbec prosadit. Clemens po hodině hry netrefil zařízení, o dvanáct minut později dopadl naprosto stejně Raush. V závěru zahrozil ještě střídající Bittencourt, nicméně Ščarbicki si s jeho pološancí hravě poradil.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
EverlastD

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele