čtvrtfinále - 1. zápasy
05.04.2018 21:05 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Atlético Madrid - Sporting CP 2:0

Atlético Madrid potvrdilo úlohu favorita proti portugalskému Sportingu a díky dvěma brankám v prvním poločase zvítězilo 2:0, vytvořilo si tak slušnou pozici do odvety. Nic jistého ještě rozhodně nemá, nicméně vzhledem ke kvalitám v defenzívě je jednou nohou v semifinále EL. Španělský gigant zažil raketový start do zápasu a už v první minutě se dostal do vedení, svůj náskok pojistil pět minut před přestávkou.

Hned první akce dostala zaplněný Estadio Metropolitano v Madridu do varu. Lisabonský klub udělal obrovskou hubku v defenzívě, po které získal míč Diego Costa. Vzápětí ho mezi dvěma obránci procpal na rozběhnutého Kokeho, který z první napálil míč k tyči a brankář Rui Patrício i přes dotek gólu nezabránil. Neuběhly ani dvě minuty a Atlético mohlo pojistit svůj náskok, ve velké možnosti se zjevil obránce Godín.

Ten po rohovém kopu hlavičkoval nebezpečně a Patrício měl co dělat, aby míč vyrazil. Po necelé čtvrthodině hry odcentroval téměř od brankové čáry Piccini a hlavičkující Dost mířil zhruba o půl metru vedle bližší tyče. Poté se domácí na několik desítek minut odmlčeli, svou další šanci přetavili v druhý gól. Již po čtyřiadvacáté v této sezóně se prosadil sedmadvacetiletý francouzský útočník Antoine Griezmann.

Ve 40. minutě po patičce od Saúla prošel míč mezi nohama obránce Mathieua. Volný prostor se otevřel právě před Griezmannem a ten po navedení míče blíže do středu zavěsil k pravé tyči kolem Patrícia. Domácí pokračovali v tlaku také ve druhém dějství. Ve 48. minutě se dostal do stoprocentní pozice jako slepý k houslím Costa, ale udělal zbytečnou kličkou a Patrício mu v poslední možnou chvíli doslova ukradl balón z kopačky.

Po hodině hry dopravil míč do sítě Godín, avšak branka nebyla správně uznána kvůli ofsajdu. Zhruba deset minut před závěrečným hvizdem obdržel parádní kolmici za obranu Juanfran, jenomže z mírného úhlu pozorného strážce Sportingu nepřekonal. Hosté byli blízko k důležité trefě ve druhé nastavené minutě, ovšem bombu Ruize vyrazil fantastický gólman Oblak před sebe a dorážející Montero nepochopitelně pálil z pěti metrů vysoko nad.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
Bastaron

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1-0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Hiko

2:1 by bylo fajn

Reagovat
salaminoo

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Seydou Doumbia

2:2

Reagovat
blaugrana

Dvaja prijebani komolici mien. Des.

Reagovat
smazaný uživatel

Johny Walker (Kyle) Marķos a Markíňo (Marcelo)

Reagovat
blaugrana

Koncentrao, Filip Matije.

Reagovat
Hiko

Koncentrau je fajn

Reagovat
smazaný uživatel

tak som dobre počul, už som myslel, že som alkoholik

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele