1/16 finále - odvety
22.02.2018 21:05 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Athletic Bilbao - Spartak Moskva 1:2

Fotbalisté španělského Athleticu těsně udrželi nadějný náskok z prvního zápasu, kdy si z půdy ruského Spartaku Moskva odvezli výsledek 3:1. S moskevským celkem to rozhodně neměli jednoduché a po prvním poločase prohrávali, ve druhém dějství srovnali a i konečná porážka 1:2 jim na nejlepší šestnáctku přeci jen stačila. Spartak se oproti úvodnímu klání zlepšil a živil šanci na úspěch, ale jeho ztráta byla příliš velká.

Domácí výběr vstoupil do zápasu opatrněji a bylo na něm vidět, že především nechce inkasovat. I přesto se po deseti minutách ocitl ve stoprocentní palebné pozici Williams. Po rychlé akci svého celku mohl skórovat, avšak jeho radost překazil odmávaný a především zapískaný ofsajd. Od tohoto momentu se hosté začali stále více osmělovat a poprvé zahrozili po necelé půl hodině. Vykřesat naději na postup mohl Zobnin.

Ten se odhodlal ke střele z dobrých dvaceti metrů a jeho tvrdou ránu dokázal skvělý gólman Herrerín odvrátit jednoruč nad horní tyčku. Ve 37. minutě vyrobil obrovskou hrubku ve středu hřiště Xabier Etxeita a ruský klub šel do přečíslení. Na konci pohledné akce stanul Promes, jenomže jeho střela minula o decimetry vzdálenější konstrukci. Spartak se dostal do vedení o sedm minut později a gólem do šatny lehce nahlodal svého protivníka.

Po krásném pasu na levé křídlo převzal balón Kombarov, poté odcentroval na hranici brankového území a tam si naběhl brazilský kanonýr Luiz Adriano. Ten prudkou hlavičkou nedal Herrerínovi žádnou šanci na úspěch a trefil se naprosto přesně k levé tyči. Athletic se uklidnil dvanáct minut po přestávce, kdy srovnal stav Etxeita. Zkušený třicetiletý obránce hlavičkoval zcela sám po sraženém centru Saborita a taktéž hlavou mířil k levé tyči.

Vzápětí se hra uklidnila a Spartak se snažil co nejdříve dostat znovu do vedení. To se mu sice povedlo, nicméně v 85. minutě bylo příliš pozdě. Paraguayský krajánek Lorenzo Melgarejo přišel na hřiště teprve o jedenáct minut dříve a obdržel přesně načasovanou nahrávku od Zé Luíse, po naznačení skóroval z levého rohu brankového území pod břevno. Hosté se na více nezmohli a po závěrečném hvizdu určitě litovali nepovedeného úvodního souboje.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Seydou Doumbia

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele