základní skupiny - skupina J, 4. kolo
02.11.2017 21:05 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Athletic Bilbao - Östersunds FK 1:0

Mnoho nescházelo a senzace letošní Evropské ligy Östersunds se mohla postarat o další překvapení a ze San Mamés si odvézt bod. Athletic nakonec roli favorita zvládl a zvítězil, na tři body se však pořádně nadřel. Vystřelil je až dvacet minut před koncem Aduriz.

Östersunds tentokrát neměl "své" podmínky, tedy umělý trávník a severské počasí, nýbrž atmosféru stadionu San Mamés, kde se hraje špatně každému týmu. Baskické mužstvo bylo od začátku lepším týmem, branku Švédů obléhalo, ale skulinku v jeho defenzívě prakticky nenalézalo. Östersunds sázel výhradně na defenzívu, směrem dopředu nedokázal ani jednou zahrozit, ale i tato taktika přináší své ovoce.

Po změně stran nebezpečně hlavičkoval nad Raúl García a i další spíše pološance nekončily gólem. Athletic se muselo obrnit trpělivostí a nakonec se mohl zaradovat dvacet minut před koncem, kdy obraná zeď Östersundsu konečně povolila. Raúl García nejprve orazítkoval břevno a z dorážky rozvlnil síť Aritz Aduriz.

Hosté měli čas na případnou odpověď, ale stejně jako v průběhu celého utkání si nebyli schopni nic vypracovat. V závěru zápasu ještě uviděl druhou žlutou kartu Núňez, ale ani krátkou přesilovku Švédové využit nedokázali.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
EverlastD

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele