základní skupiny - skupina J, 5. kolo
23.11.2017 19:00 CET
3 : 2
(1:2)

Reportáž

Bilbao obrátilo špatně rozehraný zápas s Herthou, která juž nemůže postoupit

V jednom z nejdůležitějších zápasů čtvrtečního večera se představila Hertha BSC na hřišti Athleticu Bilbao. První zápas v Berlíně se obešel bez branek a i nyní se tedy očekával vyrovnaný duel, ve kterém bylo Bilbao pouze mírným favoritem.

Již ve čtvrté minutě se v první velké šanci zápasu objevili hosté. Zleva poslal do šestnáctky soupeře po zemi míč mladý Maximilan Mittelstädt, ale střílejícího Leckieho vychytal solidním zákrokem brankář Herrín. O ani ne deset minut později se k tvrdé ráně dostal berlínský Selke. Herrín dalším skvělým zákrokem střelu vyrazil, ale k jeho neštěstí, pouze k dobíhajícímu Lustenbergerovi, který z dorážky trefil rovněž pouze Herrína.

Ve 26. minutě se již hosté radovali. Mittelstädt poslal další centr do vápna, který našel Matthew Leckie a poslal míč přímo za záda Herrína. Ve 33. minutě stáhl Langkamp ve vlastním vápně domácího Williamse a italský rozhodčí Tagliavento správně nařídil penaltu, kterou proměnil Aritz Aduriz.

Vyrovnaný stav netrval dlouho, neboť ve 36. minutě se po výkopu hostujícího brankáře míče zmocnil Lazar, který poslal míč vzduchem do vápna, kde hlavičkoval přímo do brány Selke. Hertha tedy vedla na hřišti soupeře nadějně 2:1 a tento stav přetrval až do poločasu.

Do druhého poločasu vyslalo Bilbao dvě nové tváře. V 65. minutě zahrál ve vlastním vápně hostující Langkamp rukou a Bilbao tak kopalo druhou penaltu, ze které znovu srovnal Aritz Aduriz. Osm minut před koncem řádné hrací doby "Baskové" cestu za obratem dokonali. Po bleskovém protiútoku a chytré přihrávce Balenziagy usměrnil míč do Kraftovy sítě Iňaki Williams. V hektickém závěru zápasu rozdal rozhodčí dvě žluté karty, ale na stavu to již nic nezměnilo.

Hertha se tak s Evropskou ligou rozloučí za dva týdny doma, kdy přivítá švédský Östersund, který zatím skupinu J překvapivě vede. Bilbao se představí v ukrajinském Luhaňsku v přímém souboji o postup, přičemž "Baskům" k postupu stačí remíza, Lugano potřebuje vyhrát. V případě, že Hertha porazí Östersund a Bilbao porazí Zoryu Luhaňsk, skončí Athletic na prvním místě skupiny J.

Autor: Lukáš Hrneček / uefa.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

No jo tady opět s náhradníky , takže Hertha prohraje 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
mstain

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele