semifinále - 1. zápasy
26.04.2018 21:05 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Celozápasová přesilovka vynesla Arsenalu jen remízu

První semifinálové utkání Evropské ligy mezi Arsenalem a Atléticem Madrid vítěze nepřineslo. Domácí sice na Emirates Stadium hráli osmdesát minut v početní výhodě po vyloučení Vrsaljka a po drtivé převaze se zásluhou Lacazetta dokonce ujali vedení, jenže v 82. minutě prchnul všem Antoine Griezmann a zařídil Atléticu do odvety výtečný výsledek 1:1.

První půle nabídla až nečekaně rušnou podívanou, a to od samého úvodu. Arsenal podle očekávání vstoupil do utkání nátlakem, s nímž hosté měli potíže především při rozehrávce a po Giménezově chybě uviděl Vrsaljko žlutou kartu za zastavení unikajícího Wilshera. Už tak nepříjemná situace pro chorvatského beka se záhy proměnila v neúnosnou, neboť již v desáté minutě sudí Turpin Vrsaljkovi nekompromisně ukázal druhou žlutou, a tedy červenou kartu za nešikovné přišlápnutí Alexandra Lacazetta.

Arsenal v tu chvíli mocně sahal po průlomu skóre a Lacazettova nelehká rána z voleje skončila ke smůle Kanonýrů jen na tyči. To Atlético se na hřišti jen úzkostlivě bránilo a frustrovaný Diego Simeone za halasné protesty směrem k rozhodčímu putoval z lavičky nedobrovolně na tribunu. Domácí pokračovali v usilovném tlaku a Jan Oblak měl co dělat, aby vytěsnil hlavičku Lacazetta či ránu unikajícího Welbecka.

Až po půlhodině hry se hostům podařilo načas ulevit defenzivě a přinutit soupeře k zatažení na vlastní polovinu. Výsledkem byla dokonce i nebezpečná šance Antoina Griezmanna po dravém Thomasově průniku přes dobré čtyři protihráče, francouzský střelec však zamířil jen do středu brány, kde stál připravený David Ospina. Do kabin se tak o přestávce odcházelo za bezbrankového stavu, což vzhledem k vývoji utkání hostům plně vyhovovalo.

Také po změně stran Arsenal pokračoval v ustavičné převaze a přišpendlil Atlético před vlastní šestnáctkou. K vytouženému dobytí Oblakovy brány nakonec došlo přesně po hodině hry, kdy Wilsherův oblouček sladil s ukázkovým výskokem Alexander Lacazette a usměrnil míč hlavičkou přesně k tyči.

Místo navýšení skóre však Arsenal ani neudržel vlastní náskok. Z první pořádné akce směrem dopředu totiž Atlético osm minut před koncem zničehonic udeřilo zásluhou Antoina Griezmanna, jenž obstál v běžeckém souboji s Koscielnym a nadvakrát propálil vyběhnuvšího Ospinu. Domácí kontrovali závěrečným tlakem, jenže hlavičku Ramseyho výtečně vytěsnil Oblak a víc toho již pozorná obrana Atlética Arsenalu nedovolila. Diego Simeone tak mohl odcházet do útrob stadionu spokojený, jeho tým vyválčil do odvety v Madridu cennou remízu, navíc se vstřeleným gólem.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (1087)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele