základní skupiny - skupina E, 6. kolo
07.12.2017 19:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Apollon Limassol - Everton FC 0:3

Everton přeci jen neskončí na posledním místě tabulky! Tuto "výsadu" přenechal domácímu Apollonu Limassol, nad kterým dokázal zvítězit pohodlně 3:0. O dvě branky z celkového počtu se postaral mladý útočník Ademola Lookman, takže anglický celek jede zpět do Liverpoolu s alespoň trochu lepší náladou, než s jakou jej opouštěl.

Mužstva Evertonu a Apollonu měla před zápasem jednu věc společnou - ani jedno z nich nemohlo za žádných okolností postoupit do další fáze. Přesto se bylo nač dívat. Kapitán Apollon Papoulis dostal v přečíslení balon na hranici pokutového území a ačkoli dostal dostatek času na zamíření, poslal balon těsně vedle brány Joela Roblese!

Ani Toffees nechtěli zůstat pozadu a po krásné nahrávce za obranu se do zakončení protlačil postupující útočník Ademola Lookman. Zasekl si míč a vypálil, ale v souboji generací narazil na parádní zákrok brankáře Anastasiose Kissase, jenž balon vyrazil na rohový kop! Stejnou práci musel odvést také proti akci mladíka Harryho Charsleyho, který rovněž sledoval, jak balon končí v zámezí.

Po dvaceti minutách se sice Nikola Vlašić netrefil, ale o pouhou minutu později se prosadil jeho spoluhráč Ademola Lookman. Právě Vlašić udržel míč na hrací ploše a z takřka nulového úhlu našel krásným centrem svého kolegu, který hlavičkou překonal brankáře Kissase - 1:0 pro Angličany.

Mladý výběr Sama Allardycea byl hodně aktivní a toužil po první výhře na půdě soupeře. Výrazně jej k tomu nasměroval opět Ademola Lookman, který se dostal k balonu kousek za vápnem, nad ničím moc nepřemýšlel a krásnou ranou k tyči propálil brankáře Kissase. Ten se natahoval marně!

Ani Apollon se ale nevzdával a přispíval svou troškou k tomu, že se diváci museli bavit. Schembri šikovně postrčil balon na Papoulise, který z hranice velkého vápna pálil opět jen do vynikajícího brankáře Roblese. Deset minut před koncem první půle mohl parádní večer hostí ještě vylepšit Kevin Mirallas, který zakončil svůj postup středem hřiště střelou těsně mimo!

Fotis Papoulis sice pár minut před koncem poločasu vstřelil branku, jenže ta pro ofsajd nebyla uznána. Také po příchodu hráčů na hřiště jsme viděli ofenzivní akce, které musely potěšit diváky. Jako když Allan pálil po individuální akci do míst, kde se vyskytoval brankář Robles. Nebo když o pár chvil později Kissas vytáhl zázračný zákrok proti postupu Lookmana. Dnes večer dělal Everton fandům dobrého fotbalu opravdu radost.

Pokračoval v tom i nadále; zvláště střela Kevina Mirallase měla gólové parametry. Po něm si s míčem poradil také mladý Skot Fraser Hornby, který vyzkoušel pozornost brankáře domácího celku. Brankář Robles dnes nejen skvěle chytal, ale také se krásným nákopem postaral o to, že mohl Nikola Vlašić tři minuty před koncem postupovat sám na brankáře Kissase. Poradil si s obráncem, předběhl jej a vsítil definitivní pojistku - 3:0.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
waynemarkrooney

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Seydou Doumbia

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

pome Toffees rozloučit se důstojně s EL chci aspoň 0:4

Reagovat
smazaný uživatel

Toffees letos tragedie, čekal jsem postup, dnes win

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele