základní skupiny - skupina D, 2. kolo
28.09.2017 21:05 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

AEK Atény - Austria Vídeň 2:2

Fotbalisté rakouské Austrie Vídeň se celkem dobře vzpamatovali z úvodního domácího debaklu 1:5 s italským AC Milán a na půdě řeckého celku AEK Atény dlouho sahali po důležitých třech bodech. V utkání sice prohrávali, ovšem krátce po poločase otočili vývoj. Nicméně o vítězství přišli v poslední minutě, svým druhým gólem ve čtvrtečním zápase srovnával na konečných 2:2 čtyřiadvacetiletý chorvatský útočník Marko Livaja.

Duel byl od samého začátku nesmírně napínavý a diváci se dočkali mnoho gólových příležitostí. Hned v osmé minutě po přímém volném kopu hlavičkoval uprostřed šestnáctky domácí obránce Vranješ, ale mířil pouze do rukavic připraveného brankáře Pentze. Po čtvrthodině se na druhé straně ocitl v ještě větší možnosti Christoph Monschein, jeho ránu z jedenácti metrů vytěsnil fantastický gólman Anestis na horní tyčku.

V 19. minutě nechal Ćosić vyniknout svou přízemní ranou z dvanácti metrů pozorného Pentze, o osm minut později odvrátil strážce rakouského celku dalekonosný pokus Mantalose na rohový kop. Domácí se dostali do vedení z následného útoku, kdy Pentz vyrazil balón jen na koleno Livajy a od něj nakonec míč doputoval za brankovou čáru. Austria však na sebe nechala s odpovědí čekat příliš dlouho, ve 43. minutě se totiž prosadil aktivní Monschein.

Pětadvacetiletý útočník využil krásné přihrávky Pirese z pravého křídla a ve skluzu z hranice brankového území usměrnil balón přesně k tyči, Anestis i přes zásah gólu nezabránil. Ještě do poločasu mohl otočit vývoj Ismael Tajouri, jenomže proti jeho dělovce z hranice šestnáctky brilantně zasáhl domácí strážce. Rakouský klub přeci jen vsítil druhý gól čtyři minuty po přestávce, kdy zamířil do černého právě Libyjec Tajouri.

Ten po přistrčení od Pirese vystřelil z patnácti metrů a jeho technický pokus zapadl přesně ke vzdálenější konstrukci, Anestis se natahoval marně. Za další dvě minuty mohl srovnat Livaja, ale Pentz tečoval jeho dělovku na roh. V dalších minutách měl řecký výběr jasně navrch, nicméně Pentz si poradil s pokusem Mantalose z 54. minuty i s přímým volným kopem Christodulopulose z 58. minuty.

Po hodině hry pálil mimo tři tyče Livaja, v polovině druhé půle hned dvakrát podržel Austrii neskutečně chytající Pentz, jenž se vytáhl hlavně v tváří tvář proti Livajovi. Zhruba dvacet minut před koncem střílel o pár decimetrů vedle vzdálenější tyče Christodulopulos, do podobného místa mířil stejný hráč také v 86. minutě. AEK se dočkal zaslouženého vyrovnání v 90. minutě díky Livajovi, který zužitkoval střílené nahrávky Arauja a zblízka bez větších obtíží doklepl balón do sítě.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
EverlastD

1:2

Reagovat
olymp

doma tezko prohraji. Po ligove euforii a otoceni vysledku z 0:2 na 3:2 s odvekym rivalem Olympiacos je take v psychicke pohode. Uz v minulem kole jsem moc nechapal opet postoj ceskych medii, ktery byl silne "proti" reckemu tymu a nedaval AEK mnoho sanci. Kdezto tady v GR to bylo uplne naopak - jeli do Chorvatska jako favorite a vyhrat, coz take potvrdili.

Tipuji 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

úplně jasná jednička

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele