1/16 finále - odvety
22.02.2018 21:05 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Milánské AC po hubeném vítězství bez potíží postupuje do osmifinále Evropské ligy

Milánský tým si na domácím stadionu bez komplikací pohlídal postup do osmifinále Evropské ligy. AC porazilo bulharský Ludogorec Razgrad 1:0 a po celkovém výsledku 4:0 s přehledem pokračuje dál. Jediným střelcem večera byl Fabio Borini.

Domácí kouč Gennaro Gattuso se pro čtvrteční zápas rozhodl pošetřit některé opory svého celku. Na lavičce zůstali Bonucci, Bonaventura či gólman Gianluigi Donnarumma. Mezi tři tyče se postavil jeho bratr Antonio, v obraně dostal šanci Rodriguez společně se Zapatou, do zálohy byli nasazeni Montolivo a Locatelli a vepředu doplnil Andrého Silvu Cutrone s Borinim.

Lodivod hostů Dimitar Dimitrov taktéž razantně změnil sestavu oproti úvodnímu zápasu. Brankáře Renana nahradil Braun, do obrany se místo Plastuna a Sashy postavili Natanael a Terzijev a záložní řadu vyztužil Goralski s Wandersonem. Stejně jako v Razgradu se i v Miláně od začátku představili Cicinho, Moti, Anicet, Vura, Marcelinho a Swierczok.

Prořídlé tribuny milánského San Sira jakoby neposkytovaly hráčům na hřišti žádnou motivaci k hvězdným výkonům. Opatrný začátek zápasu byl především ve znamení kontroly míče ze strany Rossoneri. V průběhu hry se začali osmělovat i hosté z Balkánu, i u nich však diváci nezaregistrovali žádnou výraznou šanci. Zničehonic se do vedení dostali domácí. Kessié ve 21. minutě pobídl Cutroneho, jenž pláchl s míčem a ve vápně našel Boriniho, který trefil odkrytou část Braunovy svatyně.

Po brance opět pokračovala ospalá partie s ojedinělými ohroženími. Jedno z nich předvedl Marcelinho, ale jeho střela byla nepřesná. Deset minut před koncem půle dostal konečně práci i Donnarumma, Vurovu slabou střelu zpoza šestnáctky však bez potíží kryl. Těsně před přestávkou nedosáhl na centrující míč Braun a nebezpečí pro branku Ludogorce odvrátil až obranný zákrok Terzijeva. Tato akce byla tečkou za nezáživnou první půlí.

Po změně stran se bulharský tým sympaticky snažil o vyrovnání. Cicinhův centr skončil u Vury, jehož střelu z bezprostřední blízkosti reflexivně vyrazil Donnarumma. Tato šance byla pohříchu jediným vzrušujícím momentem před brankou na jedné či druhé straně. Ludogorci nešla upřít snaha, útočné nájezdy jeho hráčů se však míjely účinkem. Domácí se nikam nehnali a jen kontrolovali výsledek.

Po závěrečném hvizdu se tak mohli radovat hráči AC Milán. Ludogorec svému soupeři nedokázal za 180 minut vstřelit ani jednu branku, naopak Gennaro Gatusso se mohl z gólu radovat hned čtyřikrát a nyní netrpělivě čeká na jméno soupeře v dalším kole.

Autor: Ondřej Vaculík / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
teenz

Jakym stylem hry se Gennaro s AC prezentuje?

Reagovat
smazaný uživatel

Štýlom: Buď budeš poriadne hrať alebo v šatni dostaneš po papuli..

Reagovat
teenz

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Seydou Doumbia

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele