základní skupiny - skupina H, 2. kolo
28.09.2017 19:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

1. FC Köln - FK Crvena Zvezda 0:1

Německé týmy v pohárové Evropy prožily opravdu černočerný týden. Všichni bundesligoví zástupci do jednoho totiž ve svých duelech Ligy mistrů či Evropské ligy prohráli a nejinak tomu bylo i v případě Kolína. Ten po úvodní prohře na Arsenalu podlehl i na vlastním stadionu Crvené Zvezdě Bělehrad 0:1. Jediným pozitivem pro domácí je zlepšený výkon v druhé půli, od nějž se mohou do dalších zápasů odrazit a konečně zastavit sérii porážek jak v pohárových, tak ligových kláních.

Již před utkáním bylo v Kolíně pěkně horko, neboť sem dorazilo na pět tisíc notoricky proslulých srbských fanoušků. Kromě několika zatčení však jejich pochod vstříc stadionu proběhl bez potíží, k čemuž nejspíše dopomohlo i početné zastoupení příslušníků policie, jichž bylo na místě téměř dva a půl tisíce. Atmosféra na RheinEnergie Stadium pak byla výjimečná, oba fanouškovské tábory se předháněly, kdo předvede větší hlasovou i světelnou show.

Úvodní čtvrthodina zastihla domácí tým snad ještě v šatně. Bělehradští si vytvořili hned zkraje několik slibných příležitostí, z nichž ta největší připadla Gueloru Kangaovi. Hostující záložník však sám před brankářem Hornem mířil nepřesně. Přesto byl gól v kolínské síti neodvratný a zmatku v soupeřově defenzivě plně využil Richmond Boakye, který vyzrál na bránícího Merého a povedenou ranou poslal Crvenou Zvezdu do vedení. Do kabin se tak odcházelo za zaslouženého vedení hostí.

Po změně stran se ovšem role obou týmů zcela prohodily. Trenér Kolína Peter Stöger sáhl k nasazení Osaka s Bittencourtem, kteří týmu dodali potřebnou aktivitu v útoku a rázem se hrálo především před brankou srbského celku. Hned dvakrát měl vyrovnání na dosah Miloš Jojić, jenže v rozmezí šesti minut jeho dvě rány pokaždé zastavilo břevno a smůlu domácího týmu v zakončení podtrhla záhy Bittencourtem nastřelená tyč.

Přestože domácí fanoušci ani po takto frustrujících momentech nepřestali své hráče naplno podporovat, vytouženého gólu se nakonec nedočkali. Kolín tak prohrál 0:1 a prodloužil trápení z úvodu sezony, které mu v Bundeslize vyneslo z šesti kol jediný bod a v Evropské lize dvě porážky. To hosté poskočili v tabulce skupiny H na druhé místo za vedoucí Arsenal, a právě s favorizovanými Kanonýry čekají Crvenou Zvezdu následující dva zápasy.

Autor: Martin Kantor / dw.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
EverlastD

1:2

Reagovat
penepi

Paráda

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Elliasson

Takovou Zvezdu bych si přál vidět častěji.

Reagovat
cologneFC

A videl si zapas?

Reagovat
Elliasson

Neviděl. Teď čtu, že jste asi byli lepší, že?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele