základní skupiny - skupina D, 4. kolo
03.11.2016 19:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Zenit Petrohrad - Dundalk FC 2:1

Stadion Petrovskij velebí brazilského hrdinu Giuliana. Posila, která do Petrohradu zamířila teprve v létě, se dnes večer osvědčila díky dvěma gólům. Ty mají pro Zenit dnes cenu zlata, protože Dundalk ještě krátce před koncem utkání sahal alespoň po bodu.

Dundalk musel zvládnout ruské počasí a jména jako Šatov, Keržakov, Criscito, Witsel nebo Kokorin. A bylo jasné, kdo tu dnes večer bude pánem, protože Dundalk činil nesmělé krůčky na vlastní polovině a k míči se moc nedostával, zatímco domácí jej tlačili před sebou a balon mu v podstatě nepůjčovali. K zemi domácí srážela snad jen vlastní nepřesnost, která se stala častým hostem na kopačkách Zenitu.

Přesto stačilo málo, aby se hosté trochu překvapivě ujali vedení. Původním záměrem asi centr se snesl přímo na tyč brány, kterou hájil Michail Keržakov a zkušený Rus si mezi třemi tyčemi musel hodně oddychnout, když zazvonila branková konstrukce. A snad ještě víc, že balon nedostihl dobíhající David McMillan. Horko polilo i brankáře Garyho Rogerse na druhé straně, protože po chybě hostující obrany natáhl ke střele z velké vzdálenosti Šatov a rukavice Rogerse asi hodně štípaly.

Alexandr Keržakov z další akce Zenitu výborně posílal míč technickou střelou ke vzdálenější tyči, jenže před Rogersem zasáhli jeho obránci. Oleg Šatov pak skvěle našel rozběhnutého Giuliana, který měl trochu prostoru a udělal obránci kličku, ale následně vše pokazil a pomalou střelou trefil jen rukavice padajícího brankář Rogerse. Vše si Giuliano vynahradil o pár minut později. Boyle vyrobil obrovskou chybu a jako poslední hráč ztratil díky napadání Keržakova míč. Keržakov nahrál Brazilcovi, který už Rogerse překonal!

Dundalk ale nesložil zbraně a hodlal se po druhý poločas věnovat výhradně tomu, aby výsledek otočil. Začalo se mu to dařit krátce po příchodu na hřiště, protože záložník Maurício ve středu pole chyboval a nahrál míč do běhu soupeři. Mladý irský záložník Daryl Horgen v sólu nezklamal a zakončil přesně! Tím dal hostům naději, že se domů poveze nějaký ten bod.

Nevezl. Zenit totiž opět převzal otěže utkání a držel je pevně v rukou. Pá Keržakova nemohl být jako penalta posouzen ani žertem, Axel Witsel mířil na bránu spíše ze slušnosti. Propagační rána Lombaertse mezi tři tyče taktéž nezamířila a celkově se domácí mužstvo vepředu trápilo. Belgičan Axel Witsel sice chtěl a mohl být dávno v Juventusu Turín, ale dnes večer mohl na vše zapomenout a skórovat. Jeho technickému pokusu nescházelo mnoho.

Kokorin rychlým brejkem provětral defenzívu hostujícího týmu, ale Keržakov jeho nahrávku poslal mimo tři tyče! Zkušený Rus pak dobře odcentroval z pravé strany a i když se Róbert Mak netrefil, přeci jen mohl slavit. Balon se dvakrát dostal k Brazilci Giulianovi, který jej konečně dostal za záda brankáře Rogerse - 2:1 a Zenit slavil. Radost jim nezkazilo ani břevno po ráně McEleneye.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
pawelFCB

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
EverlastD

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele