základní skupiny - skupina A, 4. kolo
03.11.2016 19:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Zarja Luhansk - Feyenoord Rotterdam 1:1

Hráči ukrajinského týmu Zarjy Luhansk nedokázali ani ve svém čtvrtém zápase v základní skupině Evropské ligy zvítězit a po remíze 1:1 s nizozemským Feyenoordem se jim výrazně vzdálil postup do jarní fáze. Nyní mají na kontě dva body a na třetí Manchester United mají manko čtyř bodů, pravděpodobně už v příštím hracím týdnu jejich plamínek naděje na postup definitivně zhasne. Hosté se naopak dostali do čela tabulky se sedmi body.

Ovšem i rotterdamský výběr to bude mít s postupem do další fáze hodně těžké, před druhým Fenerbahce je pouze o skóre a před Manchesterem má náskok jednoho bodu. Hosté se dostali do vedení ze své první vážnější příležitosti po čtvrthodině hry. Po centru z levé strany se dostal k míči Kuijt a následně odcentroval téměř od brankové čáry před domácí svatyni, kde se k hlavičce dostal Nicolai Jørgensen a z pěti metrů zavěsil přímo k levé tyči.

Zarja mohla srovnat v polovině první půle, kdy ze střední vzdálenosti vypálil Ljubenovič a mířil přesně do levého horního rohu, ovšem brankář Jones předvedl famózní zákrok jednoruč a balón odvrátil na rohový kop. Feyenoord si výrazně zkomplikoval situaci v závěru první půle. Nejprve ve 43. minutě pálil z otočky Karavajev a trefil ruku bránícího Erica Botteghina, vše se událo v pokutovém území a sudí okamžitě ukázal na penaltový puntík.

Botteghin navíc uviděl druhou žlutou kartu a tedy červenou, musel se předčasně odebrat do sprch. Úvodní žlutou kartu obdržel ani ne šedesát sekund před klíčovým okamžikem. Tíhu zodpovědnosti na sebe vzal Forster a penaltu neproměnil, nicméně Jones vyrazil míč pouze před sebe a dobíhající Forster neměl s dorážkou do odkryté svatyně větší problémy. Po změně stran byla Zarja logicky aktivnějším výběrem a více se tlačila do zakončení.

V 62. minutě trefil Karavajev tyč a dorážející Kulač rozvlnil sít, avšak branka nemohla být uznána kvůli signalizovanému ofsajdu. Zhruba dvacet minut před koncem nejprve Jones famózně vyrazil střelu Čajkovského ze střední vzdálenosti, poté střídající Pauliho ve stoprocentní možnosti mířil bodlem trestuhodně nad horní tyčku. Hosté mohli prorazit v 77. minutě, kdy Vejinovič mířil těsně nad, nic dalšího se ve zbývajícím průběhu již nestalo.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, feyenoord.nl

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
pawelFCB

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
eL

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
HullCity

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Ten gól v 62 minutě měl platit

Reagovat
HullCity

Škoda té neuznané branky,ale ani já nečekal,že Zorja dokáže postoupit,takže tyhle zatím 2 remízy beru všemi deseti.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele