základní skupiny - skupina A, 1. kolo
15.09.2016 19:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Zarja Luhansk - Fenerbahçe SK 1:1

Trápící se hráči Fenerbahce na úvod hlavní fáze Evropské ligy potvrdili, že začátek sezóny jim vůbec nevychází, a sebevědomí si nenapravili ani v Oděse. Kdyby v šesté minutě nastavení druhé půle Simon Kjaer nevyrovnal, čelili by na Ukrajině velké ostudě. Zarja se ujala vedení v 52. minutě díky Dmytrovi Hrečyškinovi, jenže senzaci do konce nedotáhla.

Jestli se Maksim Bilij, bývalý hráč Luhansku, jenž skoro přesně před třemi roky zemřel tragicky kvůli mozkovému tumoru a jehož památku mužstva uctila před samotným začátkem, díval na tuhle premiéru ukrajinského celku v Evropské lize alespoň z nebe, musel mít velkou radost. Outsider totiž proti slavnému Feneru v žádném případě nehrál druhé housle.

A už v 1. minutě mohlo mužstvo Dicka Advocaata děkovat fotbalové štěstěně. Ljubenovič centrem z pravé strany našel na malém vápně nabíhajícího si Petrjaka, který svou hlavičku usměrnil jen kousek vedle brány. Fenerbahce se proti svému soupeři v první půli nedokázalo vůbec prosadit, defenzivní linie Luhansku pracovala na výbornou.

Možná že tým kolem trenéra Jurije Verniduba zaspal začátek druhého dějství, každopádně Sow po parádním dlouhém pasu Potuka nevyzrál na pozorného brankáře Ševčenka, ačkoli před ním byl Senegalec zcela sám. Na druhé straně naopak udeřila Zarja. Ljubenovič za vápnem sklepl míč pro Hrečyškina, na jehož dalekonosnou ránu mířící do šibenice brankář Demirel nedosáhl.

Na papíře daleko silnější Fenerbahce na tuhle trefu dlouho nedokázalo zareagovat. Křečovitou střelu na branku vyslal například van Persie, Emmanuel Emenike se rovněž neprosadil a podobně na tom byl i jeho kolega Topal. Luhanský celek zkrátka předvedl perfektní kompaktní výkon a potvrdil, že ve skupině smrti nedá nikomu nic zadarmo.

Jenže v posledních chvílích tohoto utkání se museli domácí o body nakonec dělit. Advocaatův tým zahrával poslední přímý volný kop, k němuž se postavil Kjaer. Ten nejprve namířil balón jen do zdi, záhy se k němu ale míč odrazil a ihned z první ho poslal směrem mezi tři tyče levačkou. Na tečovanou střelu pak nešťastný brankář Ševčenko již nedosáhl.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com, espnfc.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
KingMaster13

0:2

Reagovat
HullCity

Venku nemají šanci,tak snad "doma" alespoň 2x remizují...2:2.

Reagovat
HullCity

Tohle snad fakt není možný!!!Jasně lepší celý zápas,ti arabští sráči za celý zápas nic nevymysleli,ale naštěstí měli 12.hráče:sudího,který jim dovolil hrát,dokud nedají gól.Ano,remíza je pořád skvělý výsledek,před zápase by to bral každý,ale vzhledem k průběhu zápasu je to nakonec málo!!Doufám,že tomu hajzlovi se něco stane!

Reagovat
smazaný uživatel

možné je všechno

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3:3

Reagovat
EverlastD

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 2...1:2

Reagovat
pedro-pedro

Jsem hodně zvědavý jak si Fenerbahce poradí v prvním zápase EL, protože v domácí lize je to vážně bída. Očekávám zápas s herní převahou Turků, ale bez nějaké větší střelecké efektivity. Zorya bude hlavně bránit dopředu to moc nebude.

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele