základní skupiny - skupina L, 1. kolo
15.09.2016 21:05 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Villarreal CF - FC Curych 2:1

Navzdory nečekanému zaváhání na úvod se Villarrealu podařilo potvrdit roli favorita a porazit FC Curych 2:1. Hned v druhé minutě totiž poslal hosty do překvapivého vedení Sadiku, avšak duo Pato - Jonathan dos Santos ještě do přestávky po vzájemné spolupráci dvěma góly zvrátilo skóre. Žlutá ponorka tak po zklamání z vyřazení v předkole Ligy mistrů vykročila alespoň v Evropské lize správnou nohou.

Leckteří diváci se na stadionu Madrigal ani nestihli usadit a už na tabuli svítilo skóre 0:1. Hned po čtyřiašedesáti vteřinách hry se totiž ve středu hřiště uvolnil Armando Sadiku a krásnou křižnou ranou překvapil všechny včetně brankáře Fernándeze, který se marně natahoval, aby ránu albánského reprezentanta vyrazil do bezpečí.

Curych, který hraje až druhou švýcarskou ligu, však Villarrealem ani s tímto nečekaným vstupem do zápasu nezamával. Domácí srovnali již v osmadvacáté minutě, kdy Jonathan dos Santos poslal vydařenou kolmici vstříc Patovi. Brazilský útočník sice přihrávku nešťastně zastavil vlastní patou, avšak přesto si zvládl v rychlosti míč zpracovat a prudkou křižnou ranou pod břevno rozradostnit domácí příznivce.

To nejlepší si však duo Dos Santos - Pato nechalo na samotný konec pětačtyřicáté minuty. Ekvilibristická série narážeček skončila perfektním zakončením prvního jmenovaného z voleje a Villarreal tak odcházel do kabin se zaslouženým vedením. Po změně stran ještě mohl navýšit náskok domácích Santos Borré, avšak ani nadvakrát si na brankáře Vaninse nepřišel.

To se posléze sice povedlo střídajícímu Sansonemu, avšak gól mu nebyl uznán z důvodu postavení mimo hru. Nic to však nezměnilo na tom, že Villarreal bere podle očekávání všechny body za vítězství 2:1, kterým udělal důležitý první krok za postupem. Díky spolehlivé hře obrany a krásným gólům také jde i o jisté uklidnění fanoušků, kteří stále nemusí být přesvědčeni o kvalitách nového kouče Frana Escriby. V souběžně hraném utkání porazil turecký Osmanlispor Steau Bukurešť 2:0, a tak je zatím Villarreal ve skupině L o skóre druhý.

Autor: Martin Kantor / villarrealusa.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
KingMaster13

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:2 1

Reagovat
EverlastD

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

V článku máte chybu, FCZ nehraje nejvyšší soutěž, nýbrž druhou nejvyšší, loni totiž spadly a jsou jediným druholigovým zástupcem v letošní EL

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 Tohle musí být kočka myš.

Reagovat
smazaný uživatel

podceneni curychu a sadiku da 2 goly......1-2

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1..2:1

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele