základní skupiny - skupina F, 4. kolo
03.11.2016 19:00 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

US Sassuolo - Rapid Vídeň 2:2

Rapid Vídeň si připsal další cenný bod, když v Itálii proti Sassuolu vyválčil remízu 2:2. Stálo ho to ale hodně sil a domácí musí být po právu rozmrzelí, protože o výhru po lepším herním projevu přišli až v 90. minutě.

Sassuolo mělo domácí utkání skvěle rozehrané a po zásluze vedlo o dvě branky, jenže absence zkušeností, kvality i sil jej připravila o výhru. Když už se hráči začínali těšit z výhry i konce utkání, hosté dvakrát za sebou udeřili a v rozmezí pěti minut srovnali. Na branky Defrela s Pellegrinim odpověděli v chaotické desetiminutovce Jelić a Kvilitaia.

Hostující obraně způsobovali od prvních minut velké obtíže především Matri s Defrelem, do šancí se dostával i mladík Ragusa. Do první opravdové šance se však dostali hosté. Po centru z pravé strany hlavičkoval hostující Joelinton, který byl zcela sám na zadní tyči, ale zamířil mimo! Domácí hráči sice pod taktickými pokyny trenéra Eusebia Di Francesca hodně chtěli docílit branky jako první a snaha se jim upřít nedá, jenže přes obranu hostí se špatně či krkolomně probíjeli.

Když to Matrimu a spol. nešlo silou, vzal si míč pod svá křídla mnohem techničtější a rychlejší útočník Grégoire Defrel, z něhož roste útočník se zabijáckým instinktem. Biondini poslal míč do vápna, kde se k němu jako první dostal právě hbitý Defrel a prostřelil brankáře Strebingera. Po půl hodině hry Sassuolo vedlo o jednu branku!

Hodně neoblíbený gól do šatny byl k vidění také na stadionu Mapei, protože v nastavení první půle hosté faulovali. K míči se postavil mladý talent Lorenzo Pellegrini a vystřelil. Jeho ránu ještě tečoval Antonino Ragusa, čímž zmátl brankáře Strebingera a ten tak kapituloval! Je pravda, že s takovou střelou toho mnoho dělat nemohl.

Brankář Richard Strebinger měl doslova plné ruce práce také po změně stran. A opět to byla standardní situace, jenže tentokrát mladý brankář vše zvládl a podržel svůj tým. Jinak ale druhá půle zpočátku zaostávala za tou první. Sassuolo začínalo mít pocit, že dvougólové vedení už prostě ztratit nemůže a trochu ubralo plyn. Což nemělo dělat, protože Rapid ještě své zbraně nevytáhl. Spíše čekal, až se domácí hráči definitivně zbaví pocitu, že vyhráno ještě nemají.

S postupem času se brankář Andrea Consigli dostával stále častěji do nepříjemné a nechtěné permanence, ale jeho zákroky Sassuolo vždy zachránily. Až v posledních deseti minutách nestačil. Pět minut před koncem se po centru míč ocitl na zadní tyči, kde jej našel chorvatský útočník Matej Jelić a vykřesal naději. Ta se proměnila v obrovskou radost o pouhé dvě minuty později, protože střídající gruzínský talent Giorgi Kvilitaia se dostal k vyražené střele a překonal brankáře Consigliho!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
pawelFCB

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
EverlastD

1:2

Reagovat
10

DEFREEEEEL

Reagovat
Pipo123

Ježiši ešte poserú postup

Reagovat
Emmett Brown

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele