základní skupiny - skupina F, 6. kolo
09.12.2016 12:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

US Sassuolo - KRC Genk 0:2

V páteční dohrávce posledního kola Evropské ligy hostující Genk nezaváhal a porazil domácí Sassuolo. Díky brankám Bryana Heynena a Leandra Trossarda z druhého poločasu se raduje z výhry i prvního místa ve skupině. Athletic Bilbao, který včera remizoval, postupuje coby druhý celek.

V obraně hostujícího celku nastoupil i český obránce Jakub Brabec, domácí si pak museli dávat pozor především na ofenzivní hráče jako Bailey, Samatta, Trossard nebo Karelis. Do zápasu, který se včera večer nehrál kvůli husté mlze, trenér Eusebio Di Francesco nasadil hráče jako Acerbi, Lirola, Mazzitelli, Missiroli, Ricci nebo Matri.

Dnes po obědě už byly povětrnostní podmínky mnohem lepší, Sassuolu to ale moc nepomáhalo. Jako první se zastřeloval mladý talent Leon Bailey, jehož rána byla odvrácena na rohový kop. Na straně domácích Neroverdi se pokoušel o něco podobného Antonino Ragusa, ale neuspěl. A neuspěl podruhé ani Bailey, který vtrhl do vápna z pravé strany a připravil střeleckou pozici pro Samattu, který ale zamířil mimo.

První poločas divákům ubíhal hodně pomalu, protože akcí bylo po málu. Snad jen aktivní Leon Bailey opravdu chtěl s výsledkem něco udělat a po několika minutách obléhání Sassuola pořádně vypálil. V samém závěru se neprosadil ani Leandro Trossard, který pálil hodně mimo, takže sudí Grinfeld s klidem ukončil první poločas. Na větší šance všichni přítomní diváci čekali až do druhé půle.

Sassuolo chtělo vyhrát a do hry byli vysláni dva někdejší římští mladíci Lorenzo Pellegrini s Federicem Riccim. V pokutovém území si na načechraný centr ze strany naskočil právě záložník Pellegrini a krásnou hlavičkou dostal míč mezi tři tyče, tam ale zasáhl na poslední chvíli dobře postavený obránce! Naopak udeřili hosté. Mbwana Samata měl míč ve vápně Sassuola a předal jej Bryanu Heynenovi, který propálil brankáře Pegola - 1:0 pro favorizované hosty.

Po hodině hry se málem prosadil také útočník Nikolaos Karelis, který nadělal střelou brankáři Pegolovi velké potíže. S dalším dalekonosným pokusem přispěchal záložník Lorenzo Pellegrini, který od svého nástupu do druhé půle směrem vpřed pořádně oživil skomírající ofenzivní snahy Sassuola. Pálil ale jen do brankáře Nordima Jackerse. A toho nepřekonal ani Ricci, který zkoušel technickou střelu.

Patnáct minut před koncem málem domácí srovnali, když se k dorážce dostal mladý záložník Luca Mazzitelli, jenže jeho pokus byl zastaven břevnem, od něhož se balon odrazil zpět do hřiště! Poslední slovo však přeci jen měli hosté, když se mladý záložník Leandro Trossard objevil ve vápně na středu, dostal krásnou nahrávku těsně před brankáře Pegola a lehce míč tečoval do sítě - 2:0.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
EverlastD

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
pawelFCB

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Bohemka style

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele