základní skupiny - skupina F, 1. kolo
15.09.2016 19:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Pohádka Sassuola nekončí, odneslo to Bilbao

Sassuolo pokračuje ve skvělých výkonech, dnes večer si poradilo až překvapivě snadno s baskickým Bilbaem. Athletic dokonce brankáře Consigliho nepřekonal ani jednou, zatímco domácí se trefili třikrát.

Sassuolo si splnilo sen a dostalo se do evropských pohárů, ale nechtělo tím skončit. Svěřence trenéra Eusebia Di Francesca ale čekal hodně náročný a zkušený soupeř, protože na jeho půdu přijelo baskické Bilbao.

Přesto se trenér Di Francesco snažil postavit to nejlepší, co měl k dispozici. Proto jsme se dočkali hráčů jako Politano, Defrel, Lirola, Cannavaro, Ricci nebo Acerbi. Bilbao postavilo hvězdy jako Raula Garcíu, Ikera Muniaína, Laporteho, de Marcose nebo San Josého.

Podle očekávání se do hry hrnulo více Bilbao, které má ve srovnání se Sassuolem mnohem více zkušeností i trofejí. Nejprve pálil Muniaín, po něm také de Marcos. Sassuolo chvíli nevědělo, kde mu hlava stojí. S míčem si v hostujícím dresu hodně rozuměl záložník Sabin, který dělal obraně domácích velké problémy. Až po dvaceti minutách dávali domácí vědět, že dneska taky chtějí hrát. Po akci Biondiniho pálil mladík Mazzitelli, další Biondiniho nahrávka prosvištěla pokutovým územím Lvů.

Čím víc času časomíra ukrajovala, tím více rostlo tempo zápasu. Muniaín nepochodil se svou střelou, na opačné straně jen těsně nedostihl nahrávku Grégoire Defrel. Baskickému celku rostla stále více procenta držení míče a Sassuolo se jen postupně přizpůsobovalo tempu Evropské ligy. Těsně před koncem zajímavé první půle se do zakončení dostal zkušený záložník Beňat, který vypálil tvrdě a brankář Consigli měl co dělat, aby jeho pokus alespoň vyrazil. To se mu nakonec podařilo a domácí mohli být rádi, že sudí Raczkowski pískal poločasovou pauzu. Rozdíl mezi nováčkem soutěže a zkušeným Bilbaem byl zcela evidentní.

Takhle by to nešlo. To možná říkal trenér Eusebio Di Francesco svým ovečkám v poločasové přestávce. Sassuolo muselo zabrat i bez opor, které chyběly. Bilbao totiž za první půli jasně dominovalo, což Sassuolu nevyhovovalo. Chvíli to Sassuolu trvalo, ale po hodině hry se konečně Neroverdi dočkali! Historicky první branka Sassuola v evropských pohárech padla díky umění mladého obránce Pola Liroly, který v Sassuolu hostuje z Juventusu. Lirola si hned přes šest protihráčů namířil kolmici k bráně soupeře a krásnou ranou na vzdálenější tyč nedal Herrerínovi šanci - 1:0 a překvapení bylo na světě.

Bilbao nechtělo odjet z Itálie s prázdnou, takže se dalo do útočení. Aritz Aduriz dostal do vápna skvělý pas, jenže z blízkosti nedokázal přesně zamířit a zpytoval svědomí. A nebyla to jediná smůla pro hosty. Sassuolo totiž překvapivě dalo druhý gól! Mužem, jehož jméno se objevilo na tabuli střelců, se stal mladý hrot Grégoire Defrel, který využil chyby hostující obrany a zblízka prostřelil brankáře Herrerína - 2:0 pro domácího outsidera.

Bilbao bylo šokované, protože jej porážel celek, který ještě nedávno působil ve druhé italské lize. Přesto si Lvi museli vypít pohár hořkosti až do dna. Osm minut před koncem totiž Matteo Politano odolal ataku dvou obránců a krásnou ranou prostřelil brankáře Herrerína!

Hladové Sassuolo chtělo ukázat, že podcenit se jej nevyplácí. Demonstrovat to mohl střídající Ragusa, jehož zakončení po centru zlikvidoval spolehlivý brankář Herrerín. A když se Aritz Aduriz neprosadil, Bilbao musí litovat a odjíždí bez bodů.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
KingMaster13

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2 0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
EverlastD

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0-1

Reagovat
smazaný uživatel

Tip X...1:1

Reagovat
Lorcan

pokud Bilbao nastoupí s útočnou vazbou Muniaín,García, Williams-Aduriz tak věřím že vítězství urvou, tip 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
10

paráda Sassuolo

Reagovat
Pettirosso

fantasticky Sassu!

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
M11

Reagovat
olis

Reagovat
Airus

Awesome

Reagovat
Sergi Samper

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele