základní skupiny - skupina G, 1. kolo
15.09.2016 21:05 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Standard Lutych - Celta Vigo 1:1

Střetnutí Standardu Lutych s Celtou Vigo nakonec vítěze nepřineslo. Na brzkou trefu domácího Dosseviho totiž zvládl hned po deseti minutách odpovědět Giuseppe Rossi, a tak se oba celky musely na úvod skupinové fáze smířit s remízou 1:1.

Celta doposud nikdy v klubové historii s belgickým soupeřem neprohrála, což nakonec potvrdila i nyní, avšak úvod zápasu španělskému klubu vůbec nevyšel. Rychlý protiútok domácích již v třetí minutě totiž přetavil v první gól večera Mathieu Dossevi, a to po krásném sólovém průniku přes dva hráče soupeře a suverénním křižným zakončením mimo dosah brankáře Álvareze.

Svěřenci kouče Berizza se však nenechali zaskočit nadlouho. Ve třinácté minutě Celta rychle rozehrála přímý kop nakrátko, což obraně Lutychu trestuhodně uniklo. Giuseppe de Rossi tak dostal prostor k dalekonosné ráně, aniž by byl tísněn jakýmkoli bránícím hráčem, čehož do puntíku využil. Jeho přízemní ránu na přední tyč sice měl brankář Gillet rozhodně chytnout a ne ji trapně propustit zpod náruče, ovšem na to se již historie ptát nebude.

Ještě do přestávky mohl vrátit vedení Lutychu Benito Raman, avšak mladý belgický útočník ve vyložené šanci minul Álvarezovu pravou tyč o několik decimetrů. Do kabin se tak odcházelo za nerozhodného stavu. Po změně stran byly oba celky na šance spíše skoupé a nebezpečí přicházelo především ze standardních situací. Hned ve dvou slibných hlavičkových příležitostech se po hodině hry ocitl v rychlém sledu Pablo Hernández, jenže pokaždé pod tlakem bránících hráčů nezvládl své zakončení ukočírovat a těsně minul.

Výsledná remíza 1:1 tak nejvíce hraje do karet amsterdamskému Ajaxu, který na úvod porazil v Athénách Panathinaikos a kraluje tak skupině G. Sesadit jej může v příštím kole Standard, který zavítá do Amsterdam Areny, zatímco Celta přivítá doma na stadionu Balaidos horkokrevné Řeky, kteří divoký zápas s Ajaxem dohrávali pouze v devíti hráčích a budou tak ve Španělsku kvůli následným karetním trestům oslabeni.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
KingMaster13

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 2

Reagovat
EverlastD

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

3-0

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 2...0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele