základní skupiny - skupina K, 6. kolo
08.12.2016 21:05 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Southampton proti Beer Shevě selhal a s pohárovou Evropou se loučí

Celých osmasedmdesát minut držel Southampton na domácí půdě proti Hapoelu Beer Sheva bezbrankové skóre, jež anglickému celku zaručovalo postup do jarní vyřazovací fáze Evropské ligy. Pak ovšem z pohledu Saints přišla tvrdá rána v podobě gólu Maora Buzagla, na kterou sice v nastavení zvládl odpovědět Virgil van Dijk, jenže konečná remíza 1:1 již kvůli brance vstřelené na půdě soupeře zaručuje postupové druhé místo izraelskému mistrovi.

Už tak bídný večer domácích ještě umocnilo zranění jejich nejlepšího střelce Charlieho Austina, který musel již v průběhu první půle vinou vykloubeného ramene přepustit na trávníku své místo Shaneu Longovi. Právě anglický útočník Saints byl jediným, komu se v první půlhodině povedlo dostat alespoň do náznaků šancí, které však proti brankáři Goreshovi nedokázal zužitkovat. Když si pak chabé střelecké pokusy připsali i křídelníci Sims s Redmondem, skončila první půle bez branek.

Situace se na trávníku nijak neměnila ani po změně stran. Postupně se na listinu neúspěšných zakončovatelů zapsali Virgil van Dijk, Pierre Emil Hojbjerg, Shane Long či střídající Dušan Tadić, ovšem neměnný výsledek i přesto nahrával stále domácím. Vše se ale obrátilo naruby dvanáct minut před koncem, když Oriol Romeu trestuhodně špatnou rozehrávkou nabídl Yuvalu Shabtaiovi možnost rychlého protiútoku, který skončil prvním gólem zápasu. Jeho autorem se stal Maor Buzaglo, jehož přízemní křižná rána z hranice pokutového území zapadla přesně k tyči Forsterovy branky a rázem byl z pohledu domácích oheň na střeše.

Následovala hektická závěrečná čtvrthodinka i s nastavením, v níž oživil šance Saints na postup van Dijk, k němuž v hloubi šestnáctky propadl míč a nizozemský stoper i s trochou štěstí v jednadevadesáté minutě vyrovnal. Dvě minuty nato mohl nanejvýš dramatický obrat dokonat jeho kolega ze stoperské dvojice Maya Yoshida, jenže svou nebezpečnou hlavičku uklidil těsně vedle a místo gólové radosti tak mohl jen frustrovaně udeřit vší silou do země a přepustit druhé postupové místo za pražskou Spartou právě svému čtvrtečnímu soupeři.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
EverlastD

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
pawelFCB

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Pospovič

to jsou hňupi

Reagovat
Mato178178

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
KingMaster13

Tak se ten poměr Italů a Anglánů trochu srovnal oba přišly o 2 týmy

Reagovat
smazaný uživatel

Beer-Seva

Reagovat
smazaný uživatel

na tej tabulke je strašne vidieť ako sa pristúpilo k tomuto poháru. Ja osobne som čakal od Saints lepší prístup, lebo do EU pohárov nemusia tak rýchlo nakuknúť.

Reagovat
Messiáš

Reagovat
Manik...

Ti Angláni na tu EL tak kašlou, to je děs

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele