základní skupiny - skupina I, 5. kolo
24.11.2016 19:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Schalke 04 - OGC Nice 2:0

V podstatě o nic už v zápase proti Nice nešlo hráčům Schalke. Königsblauen získali z prvních čtyř zápasů v základní skupině Evropské ligy plný počet dvanácti bodů a už před čtvrtečním utkání měli jistotu postupu do jarních vyřazovacích bojů druhé nejprestižnější evropské klubové soutěže z prvního místa. To svěřenci Luciena Favreho byli ve zcela jiné situaci - z pěti zápasů se momentálně vedoucímu celku francouzské ligové tabulky podařilo vyhrát pouze jediné a pokud si chtěli uchovat šanci na postup mezi dvaatřicet nejlepších, potřebovali ze zápasu v Německu body.

Obejít se ovšem museli bez své největší hvězdy, kontroverzního forvarda Maria Balotelliho, jehož z utkání vyřadilo zraněné lýtko, kvůli němuž ani do Gelsenkirchenu neodcestoval. Jeho úlohu zakončovatele po něm tak převzal Anastasios Donis, který byl ve čtrnácté minutě autorem první velké šance zápasu - s jeho ránou by toho Ralph Fährmann v brance Schalke příliš nezmohl, ale ke štěstí německého gólmana skončila pouze na břevně.

Zcela dle pravidel proslulého hesla nedáš - dostaneš se o minutu později na opačné straně hřiště z gólu radovali domácí. Podivný hybrid mezi střelou a střílenou přihrávkou, jenž na branku na hranici velkého vápna poslal Max Meyer, se tečí jednoho z bránících hráčů Nice dostal až před branku ke zcela volnému Konopljankovi, jenž měl tváří v tvář Cardinalovi v brance Francouzů poměrně snadnou úlohu. Schalke tak de facto hned z první šance v zápase šlo do vedení a mířilo za pátou výhru v Evropské lize v řadě.

Na 2:0 mohl v druhém dějství zvýšit Fabian Reese, jenž na trávníku nahradil Meyera, avšak trefil pouze tyčku a míč za Cardinalova záda nedostal. To se ovšem už podařilo Dennisi Aogovi - ten se po odpískaném faulu v pokutovém území v osmdesáté minutě postavil k penaltě a přesnou exekucí rozhodl o dalším vítězství Schalke v pohárové Evropě.

Autor: Jan Pikous / onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
pawelFCB

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele