čtvrtfinále - odvety
20.04.2017 21:05 CET
3 : 2
po prodloužení
(0:0, 2:0)

Reportáž

Schalke 04 - AFC Ajax 3:2e

Fotbalisté Ajaxu nakonec postoupili do semifinále Evropské ligy, kde změří síly s francouzským Lyonem, ovšem na půdě Schalke se hodně nadřeli a dokonce to vypadalo, že ani nadějný výsledek 2:0 jim stačit nebude. Po základní hrací době prohrávali stejným rozdílem a navíc byli v oslabení, v první polovině prodloužení obdrželi další branku. Nicméně ve 110. minutě vsítil postupovou trefu Nick Viergever a poté ji ještě pojistil Amin Younes.

Domácí měli v celém průběhu opticky navrch a do zápasu vlétli jako uragán, během úvodních tři minut se dostali do dvou obrovských možností. Nejprve si po centru z levé strany naběhl před branku Leon Goretzka a nikým nehlídán mířil z voleje zhruba o metr vedle bližší tyče. Vzápětí Guido Burgstaller uvolnil svou přihrávkou Meyera a ten vystřelil technicky po zemi z dvanácti metrů, jeho pokus orazítkoval pravou tyč.

Hosté se poprvé ozvali v polovině prvního dějství, po rohovém kopu Ziyecha z levé strany a následném hlavičkovém souboji zkusil překvapit svými nůžkami z hranice brankového území Nick Viergever, avšak našel pouze náruč připraveného gólmana Fährmanna. Po půl hodině hry dokázal AFC vsítit branku, jenomže skórující Traoré byl přistižen v ofsajdu. Hosté hráli koncentrovaně v defenzívě i po změně stran a nevypadalo to, že se něco může stát.

Tři minuty po přestávce vypálil z přímého volného kopu z dvaadvaceti metrů tradiční hostující exekutor Schöne a Fährmann parádním zákrokem vytáhl míč na rohový kop. Od tohoto momentu úřadovalo hlavně Schalke. V 53. minutě ho dostal do vedení Goretzka, jenž si po rychlém přečíslení a finální kolmici od Burgstallera naběhl do solidní pozice a nezaváhal, střelou z deseti metrů procedil balón do sítě pod tělem brankáře Onany.

Neuběhly ani tři minuty a domácí smazali dvoubrankové manko zásluhou Burgstallera. Sedmadvacetiletý rakouský útočník po zpětném pasu Kolašinace z levého křídla propálil Onanu z dvanácti metrů. Po hodině hry mohl přidat třetí postupovou branku německého týmu obránce Höwedes, ale po centru Meyerse mířil mimo prostor tří tyčí. Hosté si ještě více zkomplikovali situaci v 80. minutě, po druhé žluté kartě byl vyloučen Jöel Veltman, jenž v inkriminovaný okamžik zatáhl za dres unikajícího Bentaleba.

Vestfálský výběr byl blízko rozhodnutí ve čtvrté nastavené minutě, po zpětné nahrávce Daniela Caligiuriho pálil ve skluzu aktivní Höwedes a Onana perfektním zákrokem zkrotil nadvakrát neposedný balón. Do prodloužení vstoupili oba protivníci opatrněji, přesně ve 100. minutě to zkusil ze střední vzdálenosti střídající Geis a jen o několik decimetrů minul horní tyčku. Ihned na to se prosadil Caligiuri a v tuto chvíli postupovalo Schalke.

Devětadvacetiletý záložník si po pasu Kolašinace z levé strany udělal prostor k hlavičce mezi dvěma bránícími hráči a ze sedmi metrů pokořil skákajícího Onanu. Hosté se však rozhodně nevzdali a i v deseti skórovali, klíčový gól zařídil Viergever. Ten se po pasu z pravého křídla probojoval k odraženému míči a zblízka střelou pod horní tyčku pokořil bezmocného Fährmanna. Vzápětí nepropálil Ziyech skvělého strážce Schalke, v poslední minutě prodloužení snižoval na konečných 2:3 z pohledu Ajaxu Younes střelou ke vzdálenější tyči ze čtrnácti metrů a definitivně tak poslal svůj výběr mezi čtyřku nejlepších v EL.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, ajax.nl, kicker.de

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
afc ajax

Verim v postup tak. 1:1

Reagovat
jáá

vidím to úplně stejně

škoda domácího zápasu, kdyby jsme dali o 2 goly víc, bylo bylo by to v suchém triku, kdyby tomu zápas neodpovídal, tak to nepíšu

Reagovat
afc ajax

tak ano škoda tých šancí

Reagovat
jáá

bohužel ale v gelsenkirchenu to prostě musíme ukopat

Reagovat
AjaxFans

Jak jo,tak po dlouhé době takový úspěch v Evropě,co?

Reagovat
EverlastD

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Lorcan

1:2 a konec německých klubů v letošních pohárech

Reagovat
popltak

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Stiksxx

Hlavne hrát porad aktivně. Jeden golik by modrasky srazil na kolena.

Reagovat
Bayernista18

3 : 0.

Reagovat
smazaný uživatel

To je konec. Německým klubům začíná ujíždět trochu vlak, aby se BL nevrátila 10 let zpět.

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern dostal od Realu v prodloužení, to se dá přežít. Borussia vzhledem k tomu útoku a formě Monaka je taky v pohodě. Leverkusen odehrál svůj strop. Od Mohu Mohuče nečekal nic snad nikdo... jediný kdo vlastně shořel byla Hertha a Königsblauen. Škoda že jsme si nechali utéct ten první zápas :(

Reagovat
vladino10

Tak pre bayern je to už so spanielmi štvrtý krát po sebe, plus nech je to hocijak bez ohľadu na opravnenost alebo nie, prehrať po redke a góle z ofsajdu s pocitom "sakra, bez toho ofsajdu by to možno vyšlo" je trpké..

Ja osobne som nad borussiou zlomil palicu už po tom čo remizovali s realom, tam real vyslovene zazdil toľko protiútokov, že to mohlo byť kľudne 6-2 a každým zápasom v bundeslige čo som ich videl sa mi to iba potvrdilo..hrajú štýlom "dostaneme 3, ale strelíme 4 a s tým sa v lm veľa uhrať nedá"..a to zbytočné hranie na držanie lopty viac ako na góly takisto ako bayern pod pepom, ja tu nechutnú tukacku vidím u nemeckého tímu a je mi zle..

Aj od leverkusenu sa pred sezónou čakalo asi viac, veď aj keď dostali atletico, tak ak by to lever skúsil nejak zavrieť tak by mali šancu niečo uhrať, atletico ma problém keď musí tvoriť..vypadnúť by asi vypadli tak či tak, ale veď tam to bolo myslím po 30 minútach 2:0 a v podstate rozhodnuté o postupe, musieť proti atlétom útočiť dorovnávať je za trest

A toto schalke bola iba čerešnička, vyrovnajú na 2:2, super dostane červenú, ja som si bol na 99% vtedy istý, že postúpia, o to viac som sa čudoval potom.. a ešte ten spôsob akým ten gól na 3:1 dostali, proste ten ich obrat a následne vypadnutie s tímom čo hral o 10 bola čerešnička na celej tejto sezóne..a ten gól na 3:1 bola čerešnička na čerešničke..

Ja neviem proste, mne tie vypadnutia leverkusenu a bvb prišli také pre súpera v podstate v suchom triku.. aj keď neviem no, samozrejme nemám asi objektívny názor..

Reagovat
smazaný uživatel

link ?

Reagovat
Bayernista18

Ajax!

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda Ajax ale nevadí

Reagovat
smazaný uživatel

Zápas blbec... 110 minut Schalke lepší a pak takovej haluzák...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele