základní skupiny - skupina H, 6. kolo
08.12.2016 17:00 CET
2 : 4
(1:2)

Reportáž

SC Braga - Šachtar Doněck 2:4

Šachtar získal své šesté vítězství ve skupině, celkově už své dvacáté druhé v posledních dvaceti čtyřech utkáních, udržel stoprocentní bilanci a suverénně ovládl skupinu H. Stejně jako před dvěma týdny nasázel svému soupeři čtyři branky. Braga tenhle klíčový souboj nezvládla, a protože Gent uspěl v Konyasporu, v Evropské lize letos skončila.

V Portugalsku zavládl opravdu velký smutek, neboť to v závěru vypadalo na postup Bragy i přes tuhle konečnou porážku se Šachtarem. Gent ovšem na turecké půdě dokázal vsítit jedinou branku ve čtvrté minutě nastavení druhé půle a na poslední chvíli svého rivala předskočil v tabulce. Bezbranková remíza z Konyasporu by mu jinak nestačila.

Pro hostujícího trenéra Paula Fonsecu bylo tohle střetnutí hodně pikantní, jelikož před odchodem na Ukrajinu vedl právě domácí celek. Nicméně se svým bývalým zaměstnavatelem se nijak zvlášť nemazal, ačkoli měl první příčku jeho tým dávno zajištěnou. Pro něj zkrátka bylo velké lákadlo vyhrát ve všech případech ve skupině.

Celkově Šachtar ve skupinové fázi zaznamenal dvacet jedna přesných zásahů, takže v průměru skóroval více jak třikrát na jedno utkání. První nebezpečnější pokus na branku vyslal Ricardo Horta, ovšem brankář Ševčenko si poradil, pak se za vápnem dostal k zakončení Rui Fonte, avšak i v tomhle případě hostující muž v rukavicích zasáhl.

Ve 22. minutě se Šachtar ujal vedení ze své první vážnější šance. Marlos poslal centr z rohového čtvrtkruhu do brankového území, odkud hlavou přesně zakončoval Kryvcov. Šest minut před obrátkou bylo pro Bragu ještě hůře. Marlos přešel několik protihráčů, přistrčil míč na Taisona, a ten zamířil přesně ke vzdálenější tyčce.

Domácím dal naději ještě do poločasu Stojiljkovič, který zužitkoval hlavou centr z levé strany od Ricarda Horty. Po přestávce však hosté přidali další dvě trefy a bylo o vítězi prakticky rozhodnuto. V 57. minutě ještě ve vyložené pozici neuspěl Borjačuk, který poslal svou střelu mimo, o pár chvil později se však se svými spoluhráči mohl již radovat.

V 62. minutě Fred našel svým centrem z přímého volného kopu hlavu Kryvcova, jenž se podruhé zapsal na střeleckou listinu. A o čtyři minuty později zakončil své sólo zhruba od půlky hřiště úspěšně Taison. Os Arcebispos v závěru už jen korigovali, Alan poslal přihrávku na druhou tyčku, kde snadno zacílil Vukčevič.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
EverlastD

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
pawelFCB

0:2

Reagovat
HullCity

Snad to nedopadne tak,že Fonseca nechá vyhrát "svojí" Bragu...i s mladíky bychom je měli porazit,ale je jasné,že se bude muset točit sestava vzhledem k zápasu v lize...1:2.

Reagovat
HullCity

I béčková sestava si povodila papírově 2.nejsilnější tým ve skupině a to u nich doma!! 6 z 6 je též vynikající počin,ale teprve ve vyřazovací fázi to začne být seriózní.Takhle slabé soupeře už Šachtar mít nebude...

Reagovat
smazaný uživatel

Pro mě Šachtar momentálně největší favorit EL když Sevilla není :D

Reagovat
Hiko

Po včerejším výplachu Sportingu z LM (i EL) by to chtělo, aby Braga uhájila 2. flek a pokračovala v EL i na jaře. Snad pomůžou i Turci ve druhém duelu.

Mimochodem, zápas se hraje v Braze od 16 hodin tamního času, všední den... To bude krásná návštěva

Reagovat
cepinzcegamy

jj turci pomohli naprosto spolehlivě jako turci

Reagovat
smazaný uživatel

šachtar

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele