základní skupiny - skupina H, 3. kolo
20.10.2016 19:00 CET
5 : 0
(2:0)
Stadión:
Arena Lviv, Lvov

Reportáž

Šachtar Doněck - KAA Gent 5:0

Šachtar ve třetím kole skupinové fáze Evropské ligy nenechal nikoho na pochybách, že je suverénním vládcem svého rajónu, Gentu nasázel před vlastními fanoušky hned pět gólů a s žádným inkasovaným na kontě zůstává i nadále stoprocentní. Jeho soupeř musí po dvou slušně odehraných zápasech hodně zpytovat své svědomí a co nejrychleji vystřízlivět z téhle kocoviny.

Pro hosty tohle byla vůbec nejkrutější porážka v této sezóně. Domácí byli po celých devadesát minut jasně lepším týmem a už teď jsou jednou nohou v další fázi této evropské soutěže. O všechny branky se kamarádsky podělilo hned pět různých střelců, Viktor Kovalenko a Facundo Ferreyra skórovali do poločasu, po obrátce se ještě trefili Bernard, Taison a Maksym Malyšev.

Že ukrajinský celek na belgické kluby, se kterými prohrál jen jednou v jedenácti případech, umí, ukázaly už úvodní chvíle tohoto střetnutí. Laciný gól obdržel KAA už ve 12. minutě, po tragické domluvě s obranu vyběhnuvší brankář Rinne přihrál míč jen k nohám Kovalenka, který dlouhým lobem zamířil do odkryté svatyně.

Záhy sice mohl srovnat stav Miličevič, který se ocitl za vápnem ve velmi dobré střelecké pozici, nicméně svůj pokus pravačkou usměrnil jen vedle vzdálenější tyče. Po půlhodině hry naopak Šachtar navýšil vedení. Skvělou práci u půlící čáry odvedl Marlos, který následně obešel několik protihráčů, nasměroval svou přihrávku na Ferreyru a ten se před Rinnem v koncovce nezmýlil.

V závěru poločasu mohlo být pro Gent ještě hůře, Dentinho z jedničky vyslal přízemní pokus směrem na bránu, orazítkoval však nakonec jen brankovou konstrukci. Třicet vteřin po přestávce se mužstvo kouče Paula Fonsecy dočkalo třetí branky. Parádní kombinací vyšachovalo soupeřovu defenzívu, Dentinho zprava nahrál před prázdnou bránu Bernardovi a ten jen dokončil započatý džob.

Od té chvíle si domácí pohodlný náskok v pohodě hlídali, svým fanouškům ovšem nakonec nabídli ještě další dvě radosti. Čtvrthodinu před koncem borci v oranžových dresech znovu skvěle zakombinovali a Taison pobídku Ferreyry jednoduše neodmítl. V 85. minutě se ještě prosadil Malyšev, jenž přesprintoval půl hřiště, vyměnil si balón s Marlosem a pohotově zacílil.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
KingMaster13

1:0

Reagovat
EverlastD

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 0

Reagovat
HullCity

Trapné...

Reagovat
smazaný uživatel

ty si trapný, neotravuj !

Reagovat
smazaný uživatel

určitě jsem byl jediný ty nýmande posr...

Reagovat
HullCity

Reaguješ takhle všude na kritiku?

Reagovat
smazaný uživatel

ne, jen na tebe, protože si zaujatý proti mě

Reagovat
HullCity

Vzhledem k tomu,jak tipuješ ke všemu ukr. a Hullu tak bych to samé mohl říct o tobě,ale máš na to právo to jo,ale tipovat proti Šachtaru doma?!?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JASR1

si mimo ,moc si veris

Reagovat
pawelFCB

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1...2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
HullCity

Bez větších komplikací...mohli jsme jim dát mnohem víc,kdyby tyčky nestály v cestě,ale po 3 zápasech skóre 8:0?Pokud se v 2.polovině nestane něco podobného co s YBB,tak easy postup!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele