základní skupiny - skupina C, 6. kolo
08.12.2016 19:00 CET
2 : 3
(2:0)

Reportáž

RSC Anderlecht - AS Saint-Étienne 2:3

Parádní obrat předvedli hráči St. Étienne, kteří vymazali soupeřův dvoubrankový náskok z prvního poločasu a díky svému třetímu vítězství ve skupině se posunuli na konečné první místo tabulky. Anderlecht tenhle zápas totálně zpackal. A během losu jarní části play-off se ocitne pouze mezi nenasazenými.

Byl to souboj dvou nejlepších celků skupiny C, který měl rozhodnout pouze o tom, kdo se umístí na prvním místě. Po první pětačtyřicetiminutovce měli domácí blízko k tomu, aby udrželi průběžné vedení. Ježe hosté svého soupeře vykoupali ve vlastní předčasné oslavné šťávě, uštědřili mu první porážku a sami zároveň udrželi neporazitelnost.

Belgickému celku stačilo uhrát remízu a ve své skupině by triumfoval. Disponoval suverénně nejlepším útokem ze všech čtyř konkurentů, a že se mu v ofenzívě náramně daří, a to i bez nejproduktivnějšího střelce týmu Lukasze Teodorczyka, který se objevil pouze na lavičce náhradníků, ukázala především první půlhodinka hry.

Po nepříliš záživné dvacetiminutovce se Anderlecht ujal z ničeho nic vedení. Acheampong z levé strany poslal jedovatou přihrávku na druhou stranu, hostující obrana nedokázala míč odvrátit do bezpečí, a tak Chipciu neměl větší problémy z vyložené pozice zakončit. O dalších deset minut nato svěřenci trenéra Reného Weilera navýšili náskok.

Acheampong si připsal druhou asistenci, když prostrčil míč na Stanciua, ten se zvláštní, ale účinnou kličkou zbavil nedůrazného beka Lacroixa, a z vápna pohodlně překonal brankáře Ruffiera podruhé. Jenže ani dva góly rumunských reprezentantů nakonec k úspěchu RSC nestačily. Hosté se po přestávce nadechli k velkému výkonu.

Přitom v 54. minutě navíc Les Verts neproměnili nařízenou penaltu za hraní rukou Vancampa v pokutovém území, neboť Saivet poslal svou dělovku z bílého puntíku jen do břevna. Mužstvo kouče Christopheho Galtiera však odmítlo složit zbraně a udělalo dobře. Jen o osm minut později se mu podařilo snížit.

Malcuit unikl podél pravé strany, poslal centr do vápna, odkud Söderlund pohodlně zakončil hlavou k tyčce. O pět minut později se norský forvard trefil podruhé, to když na bližší tyčce využil pobídky Hamoumy. A v 74. minutě dokonal fantastický zvrat Monnet-Paquet, jemuž se podařilo pohodlně zakončit z dorážky.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
pawelFCB

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hiko

Søder

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele