osmifinále - odvety
16.03.2017 21:05 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

RSC Anderlecht - APOEL Nikósie 1:0

Tak jako před týdnem dopadlo odvetné utkání osmifinále Evropské ligy mezi Anderlechtem a APOELem. Stejně jako na Kypru i v tomhle případě belgickému celku stačila k vítězství jedna jediná branka, o kterou se tentokráte postaral ve druhém poločase Frank Acheampong. Favorit tohoto duelu si postup jednoduše bezpečně pohlídal.

Domácí trenér René Weiler nehodlal ponechat nic náhodě, byť jeho týmu stačilo svému soupeři hlavně nepodlehnout, a na hřiště poslal prakticky nejsilnější možné složení, včetně nejproduktivnějšího tria ve složení Sofiane Hanni, Youri Tielemans a Lukasz Teodorczyk. Tenhle tah se nakonec ukázal jako ten správný.

Hosté se nemohli spolehnout na služby Iňakiho Astize a Nuna Moraise, a i když v obraně nepůsobili bez tohoto dua z Pyrenejského ostrova zcela jistým dojmem, klíčovým faktorem jejich neúspěchu se stala především mizerná ofenzíva. Za 180 minut nedokázali ani jednou skórovat, přitom v Belgii si toho vepředu opravdu moc nevytvořili.

Již po pár minutách hry se do dvou slibných příležitostí dostal nejlepší střelec belgické nejvyšší soutěže Teodorczyk. Jenže v prvním případě nepotrestal bídnou rozehrávku svého protivníka, trestuhodně si nepohlídal ofsajd, a navíc ještě ani nestačil zakončit. Napodruhé už na gólmana Watermana vystřelil, vyzrát na něj však nedokázal.

Nafackovat si za zahozenou šanci mohl po čtvrthodině hry také Stanciu, který se mimo jiné dokázal jako jediný prosadit v Nikósii, protože z vyložené pozice po pěkné kombinaci ani on Watermana nepřekonal. Ve 36. minutě se snažil změnit bezbrankové skóre Teodorczyk, jenže hlavičku usměrnil jen mimo, a Najara pak vychytal zase jistý Waterman.

I ve druhém dějství Anderlecht bez větších problémů kontrolovat hru, pořád se mu však nedařilo zařídit si nějakou pojistku. Po hodině hry se o to pokoušel Hanni, jenž zpoza vápna tlačil svou pravačku na bližší tyčku, jeho přízemní pokus ale nemohl zastavit nikdo jiný než Waterman, který držel svůj tým stále nad vodou.

O pět minut později se lépe hrající Sporting dočkal zasloužené odměny. APOEL ztratil míč na půlící čáře, následoval rychlý brejk a únik Hanniho do šestnáctky, jehož přihrávku stačil vyrazit Waterman pouze k nohám Acheamponga, jenž snadno skóroval. Vyrovnat mohl snad jen Artymatas v 79. minutě, vychytal ho ovšem brankář Rubén.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
EverlastD

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele